ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ



«ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» 
από το παράρτημα Ηρακλείου της  Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας



Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου 2013 στο Αίθριο της Λότζια στο Ηράκλειο, η εκδήλωση "Παιχνίδι και μαθηματικά" όπου βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Μικρός Ευκλείδης".




Ο διαγωνισμός  διεξήχθη την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2013 στις αίθουσες των τμημάτων της Ε' και ΣΤ' τάξης των σχολείων που πήραν μέρος, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών. Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού ήταν: να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας, να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές, να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα και να ενθαρρυνθούν που έχουν «κλίση» προς τα μαθηματικά να ασχοληθούν περισσότερο μ’ αυτά.






 Οι μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον αντίστοιχο φετινό διαγωνισμό, παρέλαβαν τα αντίστοιχα διπλώματα. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 40 σχολεία του Ηρακλείου και διακρίθηκαν περίπου 230 μαθητές.
Τα παιδιά στο αίθριο της Λότζια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλες δραστηριότητες, να γνωρίσουν την ομορφιά που κρύβουν τα Μαθηματικά, μέσα από γρίφους, έξυπνα προβλήματα, παιχνίδια και κατασκευές.
Ο διαγωνισμός αυτός είναι η επέκταση των διαγωνισμών που προυπήρχαν για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου που διοργανώνονται από την ΕΜΕ πάνω από 70 χρόνια.


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 95 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους νομούς της χώρας όπως και στο νομό Ηρακλείου. Σκοπός της είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής επιστήμης και η λειτουργία της στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της.



Είναι υπεύθυνη για την έκδοση των περιοδικών «Μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές του δημοτικού, καθώς και του «Ευκλείδης Α» για τους μαθητές του γυμνασίου και του  «Ευκλείδης Β» για τους μαθητές του λυκείου.
Τα παράρτημα Ηρακλείου προσφέρει κάθε χρόνο δωρεάν μαθήματα για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου (στα μαθήματα της πρώτης Γυμνασίου μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές δημοτικού) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τους μαθηματικούς διαγωνισμούς.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του παραρτήματος: http://www.mathher.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............