ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΑΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 20 και 21 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΑΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 20 και 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την  Πέμπτη 20 και την  Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 και ώρα 17:00 στο Πάρκο Γεωργιάδη η Επιτροπή ενάντια στις Κοινωνικές Διακρίσεις της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοργανώνει Φεστιβάλ εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας.  
Στο προσκήνιο θα βρίσκονται οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του νομού Ηρακλείου, αλλά και οι ίδιοι οι μετανάστες.




Στο φεστιβάλ πρόκειται να συμμετέχουν σχολεία, φορείς ομάδες μαθητών, καθηγητών, σύλλογοι μεταναστών, άτομα με αναπηρία, φορείς και όλοι οι ενεργοί πολίτες του Ηρακλείου που ευαισθητοποιούνται σε θέματα ενάντια στο ρατσισμό και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (φυλετικού, κοινωνικού κ.α.).
Ο τρόπος της προσέγγισης είναι κυρίως βιωματικός και διαδραστικός με συνέπεια να υπάρχει η δυνατότητα να εμπλακεί ενεργά το κοινό που θα λάβει μέρος.
Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας και έργων των μαθητών, παιχνίδια, εικαστικά και θεατρικά για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρια χορού με τη συμμετοχή μεταναστών και ομάδων χορού, εργαστήρια δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής, βιωματικά δρώμενα από συλλόγους ΑμεΑ, μουσική και τραγούδι από μαθητικά συγκροτήματα.
Τις παραπάνω δράσεις θα πλαισιώσουν δύο θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ και ώρες 17:00 έως 19:00 και συγκεκριμένα: 
• Την Πέμπτη 20 Ιουνίου - “Διαπολιτισμικός Διάλογος”, μοιραζόμαστε βιώματα και συνομιλούμε με μετανάστες που ζουν στην πόλη μας και
• Την Παρασκευή 21 Ιουνίου – “Το Διαφορετικό Σχολείο”, μία δημόσια συζήτηση και αναζήτηση για το δημόσιο σχολείο που θα καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες όλης της κοινωνίας.
Επίσης το απόγευμα της Παρασκευής στις 21 Ιουνίου θα υπάρχει  συζήτηση (στρογγυλό τραπέζι). 
Επίσης την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρες 19:00 έως 21:00 στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διοργανωθεί μία Εθελοντική – Συλλογική κουζίνα, με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία  στο κοινό να δοκιμάσει γεύσεις και ταυτόχρονα να γνωρίσει τον πολιτισμό και τις συνήθειες ξένων χωρών.




Στις περιστάσεις που ζούμε σήμερα με τα φαινόμενα ρατσισμού, φασισμού και αυταρχισμού να πληθαίνουν με συνέπεια να είναι επιτακτική ανάγκη να απαντήσουμε. Αντί να δίνουμε βίαιη διέξοδο στην αγανάκτηση και το θυμό μας, οφείλουμε να βρεθούμε και να επαναπροσδιορίσουμε το είδος και το ήθος της εκπαίδευσης που επιθυμούμε για τα παιδιά μας. 
Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ ως επιταγμένοι εκπαιδευτικοί, με τη διοργάνωση του φεστιβάλ δηλώνουν ξεκάθαρα με τη στάση τους ότι το σχολείο πρεσβεύει κάτι πολύ πιο πλατύ και ουσιαστικό από τα στενά όρια της σχολικής μονάδας, το εξεταστικοκεντρικό σύστημα μάθησης και την ατομική επιτυχία στις Πανελλαδικές.
Με τις προσπάθειες τους από κοινού με τους γονείς, τους μαθητές και την κοινωνία προσπαθούν να θέσουν τις βάσεις για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και τη μετάλλαξη του σε φορέα δημιουργίας, αποδοχής και κοινωνικής ευημερίας.   

Η  Επιτροπή ενάντια στις Κοινωνικές Διακρίσεις καλεί όλους μας να είμαστε εκεί για να διαγράψουμε από τα σχολεία και την κοινωνία το Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, την Απόρριψη και την Αδιαφορία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............