ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ !!! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ !!!


Μέσα στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Νηπιαγωγείου Σκαλανίου, τα παιδιά ζωγραφίζουν τους  τοίχους,… τραγουδάνε στην πλατεία  στις 28 Μαΐου  και παίζουν με τους καλλιτέχνες, ζωγράφους και ποιητές…στις 30 Μαΐου  στις 7 το απόγευμα!!  









Στα πλαίσια της πολιτιστικής τους εβδομάδας, με την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας και του πολιτιστικού συλλόγου του Σκαλανίου, το πρώτο απόγευμα τα παιδιά θα γεμίσουν την πλατεία  με τα τραγούδια τους, μελοποιημένα του Ελύτη κα, και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν το βιβλίο…. της κα Ρουσσοχατζάκη, με τη συμβολή της ίδιας, που τιμά το νηπιαγωγείο με την επίσκεψή της.











θα ζωντανέψουν με τα σώματά τους και τη βοήθεια του θεατρικού παιχνιδιού, πίνακες του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα και του Γιώργου Ιακωβίδη, καθώς και ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη.









Με αγάπη και υποστήριξη στο τοπικό περιβάλλον μας τα παιδιά θα βγούν από το χώρο του σχολείου και θα δράσουν στην πλατεία …. σαν να ναι η δική  τους μικρή πολιτεία!!!
Οι εκδηλώσεις του σχολείου θα κλείσουν με μια Τρίτη μέρα περιβαλλοντικής δράσης, κατά την οποία οι μαθητές θα βγούν με τα χρώματα τους να ζωντανέψουν ένα τοίχο του Σκαλανίου, γεμίζοντας τον με τις δικές τους πινελιές, παρέα με τους γονείς τους!!!







 Το βιβλίο «Τα δύο καρδερίνια, ο ντρούλης και η τούλα, καλούν σε σύνοδο τα πουλιά του κόσμου, για να σώσουν το περιβάλλον….»της κα Ρουσοχατζάκη





ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ: ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙΡΟΥ,
ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!!!!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ ΣΠΑΝΑΚΗ
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............