ΟΔΟΣ ΔΑΙΔΑΛΟΥ !!! ( Η ΕΡΜΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΔΟΣ ΔΑΙΔΑΛΟΥ !!! ( Η ΕΡΜΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ )


Η οδός Δαιδάλου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, Ξεκινάει απέναντι απο την πλατεία Καλλεργών,  τα λιοντάρια  και τελειώνει στην πλατειά Ελευθερίας. Πρόκειται για τον πιο εμπορικό και ακριβό ( απο ενοίκια ) δρόμο του Ηρακλείου. Είναι πλακόστρωτος πεζόδρομος με εμπορικά και τουριστικά  καταστήματα, καφέ, ταβέρνες, δισκοπωλεία και γραφεία. 

ΑΡΑΒΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΕΝΤΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η οδός Δαιδάλου πήρε το όνομα της  σύμφωνα με τον μύθο απο τον Δαίδαλο και τον γιό του Ικαρο, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι αεροπόροι στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στην  οδό Δαιδάλου  την εποχή των Αράβων  και  Βυζαντινών υπήρξε το αραβοβυ-
ζαντινό τείχος όπου και προσδιόριζε  τα όρια της πόλης. Απο το αραβοβυζαντινό  τείχος δεν σώζεται σήμερα τίποτα, παρά μόνο κάποια  κομμάτια τα οποία βρίσκονται  μέσα  σε καταστήματα. Η οδός Δαιδάλου την περίοδο της Τουρκοκρατίας ήταν ένας δρόμος γεμάτος απο καφενεία και χώρους συνάντησης για ναργιλέδες.



Σήμερα η οδός Δαιδάλου φιλοξενεί τις πιο ακριβές μάρκες  προιόντων  σε καταστήματα τοπικών και διεθνών οίκων.  Αξιοσημείωτο για κάποιον που  θα βαδίσει  την οδό Δαιδάλου είναι οτι καθ-όλη  την  διάρκεια της ημέρας  θα  συναντήσει μικρά μουσικ γκρούπαλλά και ταχυδακτυλουργούς να δίνουν την μικρή τους παράσταση και να γεμίζουν τον πολύβουο δρόμο με νότες και χρώμα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤΟ -  ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Post Top Ad

.............