ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΝΙΩΝ


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, επέλεξε το συντονιστικό Χανίων ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, για να οργανώσει την ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. 

"Πρέπει να δώσουμε για ακόμα μία φορά ένα βροντερό παρόν γιατί ο αγώνας συνεχίζεται, διευρύνεται, κλιμακώνεται, και δεν θα λάβει τέλος αν δεν καταφέρουμε να το αποτρέψουμε. Γι’ αυτό σας θέλουμε όλους εκεί. Δεν πρέπει να τους περάσει" ανέφερε η κα Αθηνά Γιαννουλάκη, μέλος του συντονιστικού ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο και εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Χανίων, για να συμπληρώσει: 



"Συνεχίζουμε με επιμονή και πείσμα την διαμαρτυρία. Εναντιονόμαστε στον προγραμματισμό που έχει κάνει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εν αγνοία του Κρητικού λαού και βάζοντας σε μεγάλη περιπέτεια και κίνδυνο την υγεία μας, το περιβάλλον, την οικονομία του τόπου, αλλά και τον τουρισμό μας."

Από την πλευρά του ο κος Σήφης Χιωτάκης μέλος του συντονιστικού Χανίων και εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου δήλωσε: "Καλώ τον κόσμο σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Αγοράς. Μετά τη Σούδα το Αρκάδι και τα Σφακιά, ο αγώνας συνεχίζεται. Να δώσουμε και πάλι το μήνυμα ότι ο αγώνας δεν σταματά."

Η κα Κατερίνα Φουράκη μέλος του συντονιστικού Χανίων που επικοινωνεί καθημερινά με το συντονιστικό στην Καλαβρία της Ιταλίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Χθες το βράδυ είχαμε μια τελευταία ενημέρωση από την Καλαβρία και συγκεκριμένα από το λιμάνι Κάγια Τάουρο όπου μαθαίνουμε ότι όλα είναι σε εγρήγορση εκεί. 



Επιταχύνονται οι διαδικασίες υποδοχής των πλοίων, επίσης μας είπαν ότι για σήμερα το βράδυ στις 21:30 υπάρχει κάλεσμα από το Δήμαρχο της Καλαβρίας προς τους φορείς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο θέμα. 

Αυτή η συνάντηση είναι κεκλεισμένων των θυρών και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε τι ειπώθηκε. Σε ότι αφορά τη μεταφορά των χημικών μας είπαν λιμενεργάτες της περιοχής ότι, το φορτίο θα μεταφερθεί όλο εν πλω, δεν θα πιάσει στεριά.

Βέβαια οι άνθρωποι της περιοχής περιμένουν πως και πως την επιχείρηση αυτή, διότι πρόκειται για μια πάρα πολύ φτωχή περιφέρεια της Ιταλίας και έχουν να κάνουν μεροκάματο 6-7 χρόνια. Γι' αυτούς είναι δώρο Θεού, διότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να εργασθούν χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............