ΤΑ 15 ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΤΑ 15 ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



ΤΑ 15 ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στα πρότυπα των γαλλικών και ισπανικών συνδέσμων η Κρήτη αποκτά τα δικά της... όμορφα χωριά! Με κοινή απόφασή τους και μετά από διαβουλεύσεις ετών 15 δήμοι της Κρήτης θα συμμετέχουν σʼ ένα σύνδεσμο υπό την επωνυμία “τα όμορφα χωριά της Κρήτης”
Στόχος των 15 δήμων της Κρήτης που συμμετείχαν μʼ έναν οικισμό μόνο ως ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου, είναι η διάσωση των παραδοσιακών οικιστικών συνόλων μέσα από κοινές δράσεις όπως είναι οι εκπονήσεις κοινών μελετών και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούν τέτοιες πρωτοβουλίες.

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

1. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου με τον οικισμό του: Λίμνες
2. Ο Δήμος Ιεράπετρας Λασιθίου με τον οικισμό του: Ανατολή
3. Ο Δήμος ΙτάνουΛασιθίου με τον οικισμό του: Ζάκρος
4. Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με τον οικισμό του: Ψυχρό
5. Ο Δήμος Καστελλίου Ηρακλείου με τον οικισμό του: Σμάρι
6. Ο Δήμος Επισκοπής Ηρακλείου με τον οικισμό του: Επισκοπή
7. Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου με τον οικισμό του: Αγιος Θωμάς
8. Ο Δήμος Ρούβα Ηρακλείου με τον οικισμό του: Νύβριτος
9. Ο Δήμος Ζαρού Ηρακλείου με τον οικισμό του: Ζαρός
10. Ο Δήμος Αρχανών Ηρακλείου με τον οικισμό του: Κάτω Αρχάνες
11. Ο Δήμος ΒουκολιώνΧανίων με τον οικισμό του: Παλαιά Ρούματα (Αρχοντικό)
12. Ο Δήμος Γεροποτάμου Ρεθύμνου με τον οικισμό του: Πάνορμο
13. ΟΔήμος ΒιάννουΗρακλείου με τον οικισμό του: Αγιος Βασίλειος
14. Ο Δήμος Ανωγείων Ρεθύμνου με τον οικισμό του: Σείσαρχα
15. Ο Δήμος Χερσονήσου Ηρακλείου με τον οικισμό του: Χερσόνησος.



ΣΜΑΡΙ - ΝΟΜΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ









ΕΠΙΣΚΟΠΗ  - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ








ΠΑΝΟΡΜΟ - ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ







ΖΑΚΡΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ








ΑΝΑΤΟΛΗ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ








ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ







ΛΙΜΝΕΣ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ








ΝΥΒΡΙΤΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ






ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ






ΚΑΤΩ ΑΡΧΑΝΕΣ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ






ΠΑΛΑΙΑ ΡΟΥΜΑΤΑ  - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ









ΣΙΣΑΡΧΑ  -  ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ









ΠΑΛΙΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ








ΖΑΡΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ






ΨΥΧΡΟ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ





ΠΗΓΗ - ΕΦΗΜ.ΠΑΤΡΙΣ

ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ




                                                   ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΕΙΑ





17 σχόλια:

  1. Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για τα παραπάνω.
    Έχω την άποψη ότι άλλο θέμα είναι να προτείνουν 15 δήμοι, κάποιους παραδοσιακούς οικισμούς, με σκοπό τη διάσωση τους μέσα από κοινές δράσεις όπως είναι οι εκπονήσεις κοινών μελετών και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλο θέμα είναι το ποιά είναι τα 15 ωραιότερα χωριά της Κρήτης. Άρα ο τίτλος δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο.
    Για να επιλεγούν τα 15 ωραιότερα χωριά της Κρήτης, εκτιμώ ότι θα έπρεπε να επιλεγούν από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών, από διάφορα μέρη του κόσμου (όχι Κρητικής καταγωγής), που θα διασχίσουν όλη την Κρήτη, θα επισκεφθούν όλα τα χωριά της, θα εκτιμήσουν όλα τα επι μέρους χαρακτηριστικά κάθε χωριού, ώστε να είναι η κρίση τους απόλυτα αντικειμενική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το λιγοτερο απαραδεκτος ο τιτλος "τα 15 ωραιοτερα χωρια της Κρητης. Και οταν μαλιστα απο τον κατα τεκμηριο πιο ομορφο νομο της Κρητης ( γεωφυσικα ) αναφερεται μονο ενα χωριο.Η τοπικιστικη προπαγανδα σε ολο της το μεγαλειο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με κάνατε και γέλασα πρωί - πρωί. Γύρισα όλη την Κρήτη και συμφωνώ με τα γραφόμενα για το Ν. Λασιθίου. Κρήτη για μένα είναι οι Ν. Χανίων και Ρεθύμνου. Όσο για το Ν. Ηρακλείου αν εξαιρέσουμε τις αρχαιότητες της Κνωσού, είναι σε μαύρα χάλια και πολύ περισσότερο η πόλη του Ηρακλείου στην οποία είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Όταν θέλεις να φύγεις από το Ηράκλειο ψάχνεις να βρεις που θα πας και όλο σε μια πόρτα Χανιώτικη βγαίνεις με το αυτοκίνητο. Μια ταμπέλα της προκοπής δεν υπάρχει. Ρωτάς διαφόρους να σε καθοδηγήσουν και αλλού σε στέλνει ο ένας και αλλού ο άλλος.
    Μαρία Κιλιορίδου από Σέρρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κερά Μαρία δεν μας τα λες καλλά ως και Ακανέδες μπορείς να βρείς στο Ηράκλειο και στο Λασίθι ή μήπως έψαχνες για τον Κουλά, το Ηράkλειο έχει τον Κούλε. Φαίνετε πως έχει αποθημένα η Κερά Μαρία Κιλιορίδου ή σάστησε από τον πολιτισμό της Κρήτης και δεν ήξερε να κυκλοφορήσει στο Ηράκλειο......
      Πάντως εμένα μου άρεσε στας Σέρρας...εκεί πάνω στον Πύργο του Ορέστη η στα 101 Πλατάνια τι ωραία. Σχεδόν όπως και στο Ηράκλειο........ Ευχαριστώ Γειά......

      Διαγραφή
    2. Να μην ξαναέρθεις τότε αγαπητή μου. Κάτσε στας Σέρρας σου. Και άσε εμάς να απολαύσουμε το υπέροχο Ηράκλειό μας.

      Διαγραφή
    3. γιατι ρε φιλε να μη ξαναρθη .....οι σερεες κανου το καλυτερο στοματικο της ελλαδος ...εχω προσωπικη γνωμη

      Διαγραφή
  5. ΚΡΗΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΣΙΘΙ ... ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί μου υπεύθυνοι "ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ" Γεωγραφικά (στον χάρτη δηλαδή) αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Μιλήσατε για τα 15 ωραιότερα χωριά και πάνω σ' αυτό εγω σχολίασα.
    Έπρεπε να έγραφα " Ωραία Κρήτη για μένα κ.λ.π." που έγραψα παραπάνω. Ευχαριστώ.
    Μαρία Κιλιορίδου από Σέρρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Μαρία από τις πανέμορφες Σέρρες,η αγανάκτηση από κάποιες καταστάσεις που ενδεχομένος έζησες στο Ηράκλειο δεν απέχει πολύ από το παραλογισμό να τα βάζουμε όλα σε ένα σωρό!Θα συμφωνήσω πως ο τίτλος στο θέμα μας εκφράζει μεμονωμένη άποψη και θα έπρεπε να διευκρινιστεί αλλά δε βρίσκεται πάντα κάτι σκοτεινό πίσω από κάθε που μας ξινίζει,προπαγάνδα φίλε Βασίλη,όχι δα,χαλαρώστε λίγο και μην αρπάζεστε με το παραμικρό.Ποιός δε θαυμάζει τις ομορφιές των Χανίων και γενικά όλης της Κρήτης? Εγώ δε θα δω προπαγάνδα στη αντίδρασή σου Μαρία που κέντισες σα τη κακομπιστόλα,αλλά λάθος παρέες και κακές συγκηρίες.Έχει ατελείωτες ομορφιές το Ηράκλειο μα δε θα πέσω στη ''λούμπα'' να συγκρίνω νομούς γιατί για μένα η ΚΡΗΤΗ είναι μια και αδιαίρετη όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας διχάσουν.Κατάγομαι από το Ηράκλειο,μένω στο Ρέθυμνο,επισκέπτομαι τα Χανιά και θα κάμω και συντέκνους σύντομα από εκεί και είμαι ρομαντικά ερωτευμένος με το Λασίθι.Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτείνω να επισκεφθείτε την Αργυρούπολη στο Ρέθυμνο. Νομίζω ότι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΑΒΔΟΥ.... ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΔΙΚΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα είθελα ο κύριος που έκρινε τα 15 καλλίτερα χωριά της Κρήτης να μας πεί τα αντίστοιχα χειρότερα,μάλλον δύσκολο ε; Μην είμαστε αχάριστοι..... όλη η Κρήτη με ότι σηκώνει απάνω της -εκτός από ανθρώπους- είναι όμορφο, Συμφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν συμφωνούμε κύριε Τσιριγωτακη. Το καλύτερο στοιχείο που σηκώνει πάνω της η Κρήτη είναι οι άνθρωποι, που έχουν πάρει κατά παράδοση έστω και λίγο από Φιλοξενία, Αρχοντιά, Ανδρεία, Ντομπροσύνη, Λεβεντιά, Περηφάνια κ.λ.π. Προφανώς είμαστε υπερβολικοί και σε κάποια άλλα που δεν είναι πάντα θετικά (εγωισμός, τοπικισμός κ.λ.π.).
    Όσο για τον τίτλο τα 15 ωραιότερα χωριά της Κρήτης μάλλον είναι άστοχος, θα μπορούσε να πει 15 Ωραία χωριά στην Κρήτη γιατί σίγουρα υπάρχουν κι άλλα χωριά που είναι ωραία ή και ωραιότερα από τα προαναφερόμενα στο site ( μιας και αυτό είναι υποκειμενικό ) και το κυριότερο μας πιάνου τα εγωιστικά και τοπικιστικά μας ( γιατί το χωριό μας στα μάτια μας είναι το καλύτερο).
    Ευχαριστώ
    Καλαϊτζάκης Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Καλαϊτζάκη για να αποκαταστήσω το σχόλιό μου,μιλάνε για χωριά εξ΄άλλου άλλο όμορφος και άλλο λεβέντης, περισσάρης, διωματάρης και φιλότιμος που είναι τα κοσμητικά επίθετα που χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο στοιχείο της Κρήτης που δεν το συναντάς σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη. Δεν μπορόύν να συγκριθούν άνθρωποι - χωριά με το ίδιο μέτρο. Γι' αυτό ξεχώρισα ότι σηκώνει όμορφο και περέλλειψα τον άνθρωπο που έχει άλλη διάσταση και κουζουλάδα.
      Όσο για τον τίτλο συμφωνώ, είναι άστοχος και άκομψος καλλίτερα να έλεγε 15 ωραία χωριά εννοείτε από τα πολλά ωραία που έχει η Κρήτη, χωρίς να υπερβάλλομε. Ευχαριστώ, Γειά σας.

      Διαγραφή
  12. http://www.facebook.com/festivalaki.gr?ref=stream#!/photo.php?fbid=330339920413055&set=a.303606533086394.72718.158801557566893&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pragmatika ehei tosa omorfa horia h Kriti mas,pou einai polu dyskolo na proteinei kai na dialexei kaneis...as mhn diafonoume omos ,ayto einai to heirotero...h alhtheia einai oti eimaste topikistes kai to horio mas einai to kalytero!!!!ti tha legate gia thn Kritsa sto Lasithi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

.............