Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και η Ε.Ν. σταση τέχνης διοργανώνουν σεμινάριο υποκριτικής με τον Γεράσιμο Γεννατά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και η Ε.Ν. σταση τέχνης διοργανώνουν σεμινάριο υποκριτικής με τον Γεράσιμο Γεννατά

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και η Ε.Ν. σταση τέχνης διοργανώνουν σεμινάριο υποκριτικής με τον Γεράσιμο Γεννατά. Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 8 ώρες και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Ραδάμανθυς (Γεωργίου Ξέπαπα 7 στα Χανιά.
Σεμινάριο υποκριτικής με τον Γεράσιμο Γεννατά – ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ
Ώρες: Σάββατο 26/09 5-9 μμ  – Κυριακή 27/09 5-9 μμ
Δηλώσεις συμμετοχής στο: 6977001613
 Τα μαθήματα απευθύνονται σε ανθρώπους ασχολούνται ερασιτεχνικά με το θέατρο αλλά ενδιαφέρονται σοβαρά για την εξέλιξή των υποκριτικών τους δεξιοτήτων. Μέσα από έναν σωματικό και αυτοσχεδιαστικό προσανατολισμό και δρόμο, μπορεί να δημιουργήσει κάθε μαθητής-ερμηνευτής μια στέρεη προσωπική βάση, έτσι ώστε να «επιθυμεί» και να μπορεί από το μηδέν, από το τίποτα, από το πουθενά, με αποκλειστικά δικά του εργαλεία να κατασκευάζει την σκηνική του ύπαρξη. Να θέλει και να μπορεί να «αυτοσκηνοθετεί».
Πριν σκηνοθετηθείς χρειάζεται να μπορείς να τοποθετείς τον εαυτό σου σκηνικά. Αφού αρχίσεις να ψάχνεις πώς περπατάει, πώς στέκεται, πώς μιλάει, πώς τοποθετεί το σώμα του ο σκηνικός άνθρωπος που φτιάχνεις, πρέπει να μπορείς να επινοείς διάφορες δράσεις, εισόδους, εξόδους και ρυθμούς της σκηνικής ζωής του. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει το γοητευτικό στοιχείο της αντίθεσης.

Θεατρικά  μαγειρέματα

Εργαλεία και υλικά, συνταγές και θερμοκρασίες για μια νόστιμη, ζουμερή, πικάντικη, τρυφερή και γαργαλιστική θεατρική αφήγηση. Σωματικές δράσεις και ασκήσεις. Σουρωτήρια και  χτυπητήρια που μας επιτρέπουν, μας βοηθούν από το μηδέν και με αποκλειστικά δικά μας υλικά, να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε τα θεατρικά μας παιχνίδια. Κείμενα και κινήσεις,  χοροί και τραγούδια, αλλά και σιωπές και ακινησίες και σκόρπιοι ήχοι, ψάχνουν απεγνωσμένα τα σώματα των ηθοποιών για να ζήσουν έστω και λίγο πάνω στη σκηνή του θεάτρου. 
Ας ξανά-εφευρεθούμε, ας ξανά-συστηθούμε, ας ξανά-διαπραγματευτούμε (το σημαντικό γεγονός) να κοιτάξουμε τον απέναντί μας όχι σαν αντίπαλο, ούτε καν σαν συμπαίκτη, αλλά σαν το πιο ασφαλές καταφύγιο της ματιάς και της ψυχής μας.

Μια εκδρομή είναι το θέατρο! Μια εκδρομή με φίλους καλούς!

Από την άλλη, η διδασκαλία είναι ένας τόπος σχεδόν “ιερός”, όπου οι ρόλοι δάσκαλου και μαθητή συνεχώς εναλλάσσονται, δημιουργώντας χώρο στην έμπνευση. Ακόμα θυμάμαι έναν δάσκαλο μου στο δημοτικό ο οποίος μας εξιστορούσε τα μαθήματα σαν παραμύθια. Ακόμα θυμάμαι το μάθημα του για τον ατμό, την ατμομηχανή, τα καζάνια μέσα στα οποία η θερμότητα δημιουργούσε πιέσεις τεράστιες… εικόνες παραμυθένιες φτιαγμένες από τον δάσκαλο-ηθοποιό. Η διδασκαλία, ο δάσκαλος, ο μαθητής είναι μοναχοί στον ιερό τόπο του απρόσμενου και του απροσδόκητου.
Τίποτε δεν θα μας κάνει καλύτερους ηθοποιούς παρά μόνον το προσωπικό ταξίδι. Καλός ηθοποιός είναι αυτός που διαρκώς αναρωτιέται. Κακός ηθοποιός είναι αυτός που νομίζει (ή πιστεύει στα σίγουρα) ότι είναι καλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............