Βιωματικό σεμινάριο με θέμα - Ψυχόδραμα για ενήλικες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα - Ψυχόδραμα για ενήλικες


Γνωριμία με το Ψυχόδραμα

Ελάτε να γνωρίσουμε το Ψυχόδραμα, όπου μέσα από τις τεχνικές του, θα μπούμε σε δράση και θα ανακαλύψουμε ένα πολύ ωραίο μέσο αυτογνωσίας με επιρροές από το αρχαίο θέατρο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστούμε, κάθε μέλος, στο δικό του χώρο και χρόνο.

Τα σεμινάρια είναι βιωματικά, αυτοτελή και δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία.
Κόστος συμμετοχής 15€


Το ψυχόδραμα είναι μία ομαδική ψυχοθεραπευτική μέθοδος όπου οι ρίζες της βρίσκονται στο αρχαίο Ελληνικό δράμα. Στα Θεραπευτήρια της αρχαίας Ελλάδας, το θέατρο ιδιαίτερα με τη μορφή δράματος, η μουσική, τεχνικές χαλάρωσης και οι ομαδικές συζητήσεις αποτελούσαν τα κυριότερα στοιχεία της θεραπείας.
Το ψυχόδραμα σήμερα έχει πολλές εφαρμογές. Αναφέρεται
σε ομάδες, που αφορούν άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες,
με δυσκολίες εξάρτησης αλλά και ανθρώπους του θεάτρου,
της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων, για τον καθένα τελικά
που αναζητεί μια βαθύτερη επικοινωνία με τον εαυτό του και τους άλλους. Το ψυχόδραμα έχει σχέση με το θέατρο αλλά δεν είναι θέατρο. Στο ψυχόδραμα ο πρωταγωνιστής καλείται να είναι επί σκηνής ο εαυτός του με στόχο τη συνειδητοποίηση των προσωπικών του ρόλων που διαδραματίζει στην καθημερινή του ζωή.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι το ψυχόδραμα, αποτελεί μία αναβίωση επί σκηνής της καθημερινής ζωής του ατόμου, που του επιτρέπει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, τις αναστολές του, τις αδυναμίες του και να δράσει στη συνέχεια απελευθερωτικά στα πλαίσια της ομάδας και έπειτα στην καθημερινότητα του. Είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της ζωής με αυθορμητισμό και δημιουργικότητα, όπου αυθορμητισμός στο ψυχόδραμα είναι το να αντιδρά κανείς με τον καταλληλότερο τρόπο, την κατάλληλη στιγμή. Επίσης, μας βοηθά να ενσωματώσουμε τις λέξεις μας, τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας στις πράξεις μας.
Είναι μία θεραπεία δράσης που απομακρύνει το άτομο από την παθητική στάση της διήγησης, το ενεργοποιεί και το φέρνει μπροστά στις πραγματικές εμπειρίες της ζωής. Γιατί οι πραγματικές εμπειρίες της ζωής είναι αυτές που καλλιεργούν, εκπαιδεύουν και τελικά θεραπεύουν. Στην πρακτική του μορφή ξετυλίγεται σε τρεις φάσεις: Την προθέρμανση της ομάδας, τη δράση, και το μοίρασμα (αντιδράσεις του κοινού).

Βιογραφικό
Ονομάζομαι Νικόλας Κοσμετάτος. Είμαι εκπαιδευόμενος ψυχοδραματιστής στο «Centre of Athenian Psychodramatic Encounters» https://psychodramath.gr/psychodramatic-training/ με εκπαιδευτή τον Κ. Στυλιανό Λαγαράκη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας, είτε παρέχοντας υπηρεσίες εθελοντικά, είτε με την εκπαιδευτική μου πορεία . Έχω συνεργαστεί ως εθελοντής με τη «θετική Φωνή», την «Κιβωτό του Κόσμου» και το «Κέντρο Ζωής», ενώ έχω μια πορεία βιωματικής και προσωπικής θεραπείας πάνω από δέκα χρόνια.

Πρόσφατα ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Επίσης έχω παρακολουθήσει το πρώτο επίπεδο της βασικής εκπαίδευσης στο Playback από την Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» https://palmos.info/ Είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκω στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............