Ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία των Ανωγείων με το γκράφιτι του Μιχάλη Σταυρακάκη που ολοκλήρωσε ο Αλέξανδρος Ραπτάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία των Ανωγείων με το γκράφιτι του Μιχάλη Σταυρακάκη που ολοκλήρωσε ο Αλέξανδρος Ραπτάκης

Ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων, με ένα γκράφιτι του Αλέξανδρου Ραπτάκη στην αυλή του σχολείου, προσπάθησε να αποτυπώσει συνοπτικά την πορεία της ζωής του Μιχάλη Σταυρακάκη στον κόσμο.

Η γραμμή της ζωής του ξεκίνησε το 1879 από τα Ανώγεια, πέρασε από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, έφτασε στη δυτική όχθη της Βόρειας Αμερικής όπου και συναντήθηκε με τη σπουδαία γυναίκα και σύντροφό του Λετίσια και ξανά πίσω το 1954 στα Ανώγεια, με καταστάλαγμα και αντίδωρο στα χαλάσματα του πολέμου, το σχολείο που έμελλε να αλλάξει τη ροή της ιστορίας στην περιοχή.
Επιστρέφοντας οι μαθητές το Σεπτέμβρη στο σχολείο, ελπίζουμε να εμπνευστούν από το στοχαστικό βλέμμα του Σταυρακάκη, την περιπέτειά του στον κόσμο και την πίστη ότι δεν υπάρχουν αταξίδευτα όνειρα.
Ευχαριστούμε τον φίλο Αλέξανδρο Ραπτάκη για το πάθος του και την αφιλοκερδή προσφορά του. Για τρίτη φορά στα τελευταία χρόνια, η τέχνη του προσφέρεται στα Ανώγεια, μετά από τα δύο σπουδαία έργα που δημιούργησε για το φεστιβάλ Χαϊμαλίνα: Τις προσωπογραφίες του Νίκου Ξυλούρη και της Ευαγγελίας Κλάδου.
Ευχαριστούμε το Δήμο Ανωγείων για την συμπαράσταση και την τεχνική υποστήριξη της προσπάθειας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............