Το 1968 ο Παύλος Παλιεράκης ήρθε από την Κρήτη και άνοιξε στο Π. Φάληρο ένα παραδοσιακό παντοπωλείο.
Τυροκόμος ο ίδιος στο επάγγελμα, με δικό του τυροκομείο στο Κεντροχώρι Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου με άριστες γνώσεις στην παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων αλλά και ευρύτερα σε πολλά παραδοσιακά τρόφιμα που παράγονται στο τόπο του.
Ο κόσμος έδειξε την προτίμηση και την αγάπη του προς το κατάστημα από τις πρώτες μέρες, και χρόνο με το χρόνο η φήμη του συμπαθέστατου και αντιπροσωπευτικού για τα χαρακτηριστικά του ΚΡΗΤΙΚΟΥ, εξαπλώθηκε σε πολλά σημεία της Αθήνας.
Με πολλή αγάπη, κόπο και μεράκι γι' αυτό που έκανε, είχε τη δυνατότητα να διαθέτει στην αγορά προϊόντα που σαν κύρια χαρακτηριστικά τους είχαν την άριστη ποιότητα και την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής.
Με το πέρασμα του χρόνου, το παραδοσιακό αυτό παντοπωλείο μετεξελίχθηκε, εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων του, παίρνοντας ένα χαρακτήρα εξειδικευμένου καταστήματος ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων και προϊόντων Κρητικής διατροφής.
Έτσι προέκυψαν συνεργασίες και με άλλες τοποθεσίες της Ελλάδας, πάντα με γνώμονα την άριστη ποιότητα, εξασφαλίζοντας έτσι στους πελάτες του ό,τι καλύτερο μπορούσε να παραχθεί στην Ελληνική ύπαιθρο.
Το κατάστημα ανακαινίστηκε το 1993 από το γιο του Χρήστο Παλιεράκη και πήρε το όνομα «ΤΟ ΕΓΓΑΛΟ» που σημαίνει το γαλακτοφόρο πρόβατο που γεννά και παράγει γάλα. Αυτό δηλαδή που δεν είναι στείρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου