Ο Σ.Α.Ν. στην παρουσίαση βιβλίου "Όταν γεννιέσαι τρεις φορές - Δωρεά Οργάνων Δώρο Ζωής - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο Σ.Α.Ν. στην παρουσίαση βιβλίου "Όταν γεννιέσαι τρεις φορές - Δωρεά Οργάνων Δώρο Ζωής

Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του Σ.Α.Ν. Αντώνης Χατζησάββας προλόγησε το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην Μεταμόρφωση την Τετάρτη 8 Ιουλίου. 

Μια επένδυση Ζωής για τουλάχιστον 9 συνανθρώπους μας, που μέσα από τη Δωρεά Οργάνων πολλοί δεν θα είχαν την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Επένδυση Ζωής για τους ιατρούς, νοσηλευτές που εμπλέκονται στην διαδικασία των μεταμοσχεύσεων. Επένδυση Ζωής και για το κράτος ακόμη, αν το δούμε από την οικονομική πλευρά του, καθώς ένας μεταμοσχευμένος κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα από έναν αιμοκαθαιρόμενο.


Ο Αντώνης Χατζησάββας, ως νεφροπαθής εδώ και 35 χρόνια, αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στις επιλογές που έχει ένας νεφροπαθής για να μεταμοσχευθεί και φυσικά στο τι πρέπει να γίνει ώστε η Δωρεά Οργάνων να γίνει βίωμα και άμεση θεραπεία για όσους χρειάζονται την πολυπόθητη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η συμβολή του κράτους, οι συντονιστές μεταμόσχευσης, η εκκλησία, οι σύλλογοι ασθενών σημαντικά κομμάτια για τη Δωρεά Οργάνων.

Την παρουσίαση του βιβλίου "Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων - δώρο ζωής" διοργάνωσε ο σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων ¨Κωστάκης Μεσογίτης" σε ανοιχτό χώρο με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. 
Ο Σ.Α.Ν. εκτός από την παρουσία του προέδρου, τίμησε την εκδήλωση με τη παρουσία αρκετών μελών του, που βοήθησαν και στην διανομή του φυλλαδίου μας στους πολίτες και συνασθενείς που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Μέσα από αυτό το βιβλίο, είναι μία ευκαιρία να ακουστεί και να διαδοθεί ακόμα περισσότερο το δυνατό μήνυμα  για τη Δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία σώζει ζωές σοβαρά πασχόντων συνανθρώπων μας και που δυστυχώς, η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............