Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μαγειρεύει Ρεβίθια Κατσαρόλα με ByRaki flavor Ρακόμελο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μαγειρεύει Ρεβίθια Κατσαρόλα με ByRaki flavor Ρακόμελο

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μαγειρεύει Ρεβίθια Κατσαρόλα με ByRaki flavor Ρακόμελο και μας συμβουλεύει με έξυπνες πρακτικές για τα Ρεβίθια.



Υλικά:
500 γρ. Ρεβίθια
250 γρ. Κρεμμύδι
60 γρ. Λάδι
3 Φύλλα Δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκια Ρίγανη
Φρέσκος Δυόσμος
10 γρ. Σκόρδο
50 με 80 γρ ByRaki flavor Ρακόμελο ανάλογα πόσο θέλουμε να ακούγεται
Λίγος Φρέσκος Μαϊντανός και Μάραθος
1 Λεμόνι
30 γρ. Χυμό Λεμόνι
40 γρ. Αλεύρι

Τρόπος Εκτέλεσης:

Βάζουμε από το βράδυ να μουλιάσουμε τα ρεβίθια όσο περισσότερο μπορούμε έχοντας βάλει μέσα στο μπολ μας το λεμόνι κομμένο στα τέσσερα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Μπορούμε και να τα τρίψουμε μέσα σε μια καθαρή πετσέτα για να φύγουν οι φλούδες.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και αρχίζουμε και το σοτάρουμε με λάδι και με ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε και τα φρέσκα μας μυρωδικά.

Σβήνουμε με το ByRaki flavor Ρακόμελο.

Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την δάφνη, χυμό λεμόνι και λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών, τόσο όσο να σκεπάσει τα ρεβίθια.

Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.

Όταν τα δοκιμάζουμε και είναι al dente δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και με ανοιχτή την κατσαρόλα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το αλεύρι και να συνεχίσουμε να ανακατεύουμε.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν μείνει λίγη πηχτή σάλτσα και μπορούμε να τα φάμε με το πιρούνι μας.

Chef Στράτος Ιωσηφέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............