Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μαγειρεύει Ρεβίθια Κατσαρόλα με ByRaki flavor Ρακόμελο και μας συμβουλεύει με έξυπνες πρακτικές για τα Ρεβίθια.
Τρόπος Εκτέλεσης:
Βάζουμε από το βράδυ να μουλιάσουμε τα ρεβίθια όσο περισσότερο μπορούμε έχοντας βάλει μέσα στο μπολ μας το λεμόνι κομμένο στα τέσσερα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Μπορούμε και να τα τρίψουμε μέσα σε μια καθαρή πετσέτα για να φύγουν οι φλούδες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και αρχίζουμε και το σοτάρουμε με λάδι και με ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε και τα φρέσκα μας μυρωδικά.
Σβήνουμε με το ByRaki flavor Ρακόμελο.
Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την δάφνη, χυμό λεμόνι και λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών, τόσο όσο να σκεπάσει τα ρεβίθια.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν τα δοκιμάζουμε και είναι al dente δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και με ανοιχτή την κατσαρόλα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και να συνεχίσουμε να ανακατεύουμε.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν μείνει λίγη πηχτή σάλτσα και μπορούμε να τα φάμε με το πιρούνι μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου