Τιμήθηκε η μάχη στην Καλή Αχλάδα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Τιμήθηκε η μάχη στην Καλή Αχλάδα

Την επέτειο της μάχης στη θέση Καλή Αχλάδα, στα Παλαιά Ρούματα Χανίων, τίμησε το περασμένο Σάββατο το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (φίλοι και απόγονοι). Στη μάχη αυτή ο ΕΛΑΣ διέλυσε το προδοτικό Τάγμα του Δ. Παπαγιαννάκη στις 16 Ιουνίου 1944.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Στεφανής Μυλωνάκης, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (φίλοι και απόγονοι).


Στην εκδήλωση κατέθεσαν στεφάνι ο Μιχάλης Λεβεντάκης εκ μέρους του παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (φίλοι και απόγονοι). Ο Δημήτρης Δημητριάδης εκ μέρους των φορέων των Παλιών Ρουμάτων (Αγροτικός Σύλλογος, Λαϊκή Βιβλιοθήκη), ο Σπύρος Δαράκης εκ μέρους του Δικτύου Μαρτυρικών χωριών. Στεφάνι κατέθεσε επίσης η Κομματική Οργάνωση Παλιών Ρουμάτων του ΚΚΕ.
Την παρουσίαση του χρονικού της μάχης παρουσίασε εκ μέρους του Δ.Σ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ο Κουμάκης Γιώργος.
«Το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμάει όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, έδωσαν την ζωή τους στην τιτάνια μάχη του Ελληνικού λαού απέναντι στους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους!
Τιμάμε όσους απέδειξαν ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να τσακίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, όσο ισχυρός και αν φαντάζει» τονίζει το Δ.Σ. της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............