Η Μάχη της Κρήτης: Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, η ναζιστική βαρβαρότητα και η παραχάραξη της Ιστορίας - του Αριστομένη Συγγελάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Η Μάχη της Κρήτης: Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, η ναζιστική βαρβαρότητα και η παραχάραξη της Ιστορίας - του Αριστομένη Συγγελάκη

Ο ανυπότακτος κρητικός λαός αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για την ελευθερία του αλλά και για να αποτρέψει την επιβολή στην Ευρώπη της χιτλερικής νέας τάξης πραγμάτων. Κάτι που κανείς δεν πρέπει να λησμονεί!


(...)
«Για τους μιλιταριστές η ένοπλη αντίσταση του λαού θεωρούνταν τρομοκρατική πράξη αντάξια θανάτου. Παρ΄ όλο που αυτή η συμπεριφορά των Κρητικών καλύπτονταν από το Άρθρο 2 του Κανονισμού περί Πολέμου σε μια Χώρα, του 1907, οι εισβολείς πήραν ως αφορμή αυτή τη συμπεριφορά για μια κτηνώδη εκστρατεία εκδίκησης κατά του πληθυσμού.». Μάρτιν Ζέκεντορφ.
(...)
Εν μέσω, ακόμη της Μάχης της Κρήτης κι αμέσως μετά τη λήξη της ένα φοβερό κύμα τρομοκρατίας εξαπολύθηκε στο νησί με αποτέλεσμα το σφαγιασμό δύο χιλιάδων και πλέον αμάχων, τη λεηλασία περιουσιών και την καταστροφή μεγάλου αριθμού χωριών.
(...)
Με την εφαρμογή στην Κρήτη, για πρώτη φορά, του αποτρόπαιου ναζιστικού δόγματος της συλλογικής ευθύνης ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπαίνει σε μία νέα, αποκρουστική φάση.
(...)
Προκειμένου να «νομιμοποιήσει» τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξε ο τακτικός γερμανικός στρατός, διαρκούσης ακόμη της Μάχης της Κρήτης, το Γ’ Ράιχ προχωρά συστηματικά, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1941, στην πρώτη προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας επιχειρώντας να συκοφαντήσει τον ηρωικό αγώνα των αμυνόμενων Κρητών.
(...)
Ήταν τόσο τερατώδη τα ψεύδη της γερμανικής προπαγάνδας, που ακόμη κι ο ίδιος ο Συνταγματάρχης τότε Bruno Braüer, μετέπειτα Στρατηγός και Διοικητής του «Φρουρίου Κρήτη», χλεύασε ως κατασκευασμένους τους δήθεν «βασανισμούς» και «ακρωτηριασμούς» Γερμανών αλεξιπτωτιστών από τους Κρήτες.
(...)
Εβδομήντα χρόνια μετά τη Μάχη της Κρήτης οι κίβδηλοι και εξωφρενικοί ισχυρισμοί της γερμανικής ναζιστικής προπαγάνδας επανέρχονται με το βιβλίο «Η άλωση της Κρήτης» του Χάιντς Ρίχτερ, που στην ελληνική του έκδοση τιτλοφορείται, όχι τυχαία, «Η Μάχη της Κρήτης». Ένα βιβλίο που ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων. 

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα σημείωνε σε κριτική του συγκεκριμένου βιβλίου ο Γερμανός διδάκτωρ Ιστορίας Ραλφ Κλάιν το 2012, πριν ξεσπάσει ο σάλος λόγω της βράβευσης Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης: «Ο Ρίχτερ εν μέρει βασίζεται σε απροκάλυπτη προπαγάνδα της Βέρμαχτ με τελείως άκριτο τρόπο. (…) Για τον άμαχο κρητικό πληθυσμό δε χαλάλισε ούτε μια λέξη εκτός από τον αριθμό των νεκρών και τον ισχυρισμό πως έχουν διαπράξει έγκλημα πολέμου εις βάρος των νεαρών ιδεαλιστών, που αποτέλεσαν προϊόν εκμετάλλευσης».
(...)
Τα τελευταία χρόνια η γερμανική κυβέρνηση κλιμακώνει την υβριστική της συμπεριφορά απέναντι στον ελληνικό λαό, το Δίκαιο και την Ιστορία, προχωρώντας σε επονείδιστες και διχαστικές πρωτοβουλίες ψευδεπίγραφης «συμφιλίωσης» των δύο λαών (ελληνογερμανική συνέλευση, ταμείο για το μέλλον, ίδρυμα νεολαίας κ.α.) που δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο λαών κι εκθέτουν την ΟΔΓ. Ματαιοπονούν!
(...)
Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί υπέρλαμπρο ορόσημο στον διαχρονικό αγώνα του ανθρώπου απέναντι στον φασισμό και τη βαρβαρότητα. Και συνεχίζει να εμπνέει τη νέα γενιά στους σύγχρονους αγώνες για δημοκρατία, μνήμη και δικαιοσύνη.


ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............