Κατατέθηκε στεφάνι στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στο Βλητέ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Κατατέθηκε στεφάνι στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στο Βλητέ


Σε μια συμβολική κατάθεση στεφάνου για όλους αυτούς που λόγω του κορωνοιού δεν κατάφεραν να είναι φέτος στα Χανιά προχώρησε ο νεοιδρυθείς σύλλογος “Διατήρησης Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης”.


Μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν αρχικά στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στο Βλητέ όπου κατέθεσαν στέφανο, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν και άλλα μνημεία σε διάφορα σημεία των Χανίων.

«Ήταν μια συμβολική ενέργεια για όλους αυτούς που δεν μπορούσαν να είναι εδώ» είπε στα “Χ.Ν.” ο κ. Γιάννης Θυμιανός, πρόεδρος του συλλόγου, επεξηγώντας στη συνέχεια πως «θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη των ανθρώπων αυτών και να θυμίσουμε και στους Κρητικούς και στους ανθρώπους στο εξωτερικό ποια είναι η ιστορία και οι ρίζες μας».

Αναφορικά με τους στόχους του συλλόγου τόνισε πως στο επίκεντρο των δράσεων είναι «η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τη κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους Δήμους να δώσουμε μια νέα πνοή στις εκδηλώσεις. Ειδικά για την 80η επέτειο της Μάχης του χρόνου θα θέλαμε παράλληλα με τις εκδηλώσεις που ήδη γίνονται να προχωρήσουμε σε δραστηριότητες εκπαιδευτικού περιεχομένου, να αποτελέσουμε ένα σύνδεσμο ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους από το εξωτερικό που θέλουν να έχουν ρόλο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Μάχης της Κρήτης και να συμβάλλουμε στη διατήρηση και ενίσχυση της φιλίας των λαών». Ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου και ο κ. Τ. Λάντερς, αυστριακής καταγωγής που είχε συμβάλει καθοριστικά στον εντοπισμό των Χανιωτών σκλάβων εργασίας στα στρατόπεδα των ναζί.

Η φετινή επέτειος «μας υπενθυμίζει πως σε μια περίοδο κρίσης, καθώς η πανδημία επιφέρει σημαντικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία, η ενότητα, η ομοψυχία, η συνεργασία, ο αγώνας για το κοινό καλό, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή», αναφέρει σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης σε μήνυμά του τονίζει ότι «νιώθουμε όλοι περήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι πολέμησαν για το υπέρτατο αγαθό της Πατρίδος, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας αψηφώντας την τρομερή ισχύ των αντιπάλων τους, την έλλειψη οπλισμού και πυρομαχικών».

ΠΗΓΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............