«Ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου με διπλάσιο προσωπικό» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

«Ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου με διπλάσιο προσωπικό»

Σας αποστέλλουμε την ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 6155-04/05/2020 σχετικά με το θέμα «Ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου με διπλάσιο προσωπικό».


Η ερώτηση αποστέλλεται προς ενημέρωση, δημοσίευση και προκειμένου να προβείτε στις οποιεσδήποτε νόμιμες και δέουσες ενέργειες κρίνετε αναγκαίες.
Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας.
Ευχαριστούμε πολύ.            
Η ομάδα ερωτήσεων της Ελληνικής Λύσης.

Σε περίπτωση που τυχόν προβείτε σε δημοσίευση κάποιας ερώτησης, θα σας παρακαλούσαμε να μας αποστείλετε τον υπερσύνδεσμο της δημοσίευσης (link).

Τηλέφωνο επικοινωνίας :2310541142
e-mail:


Κύριε Υπουργέ,
Μας ενημερώνουν μέλη της Ένωσης γιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου ότι, ανησυχούν για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της πόλης. Το τελευταίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω της συνταξιοδότησης και των παραιτήσεων ικανού αριθμού γιατρών, τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και λόγω της επακόλουθης καθυστέρησης στην έκδοση προκήρυξης προς κάλυψη των θέσεων που άδειασαν. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι το γεγονός ότι, κάποια νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου, όπως η Παθολογική κλινική, η Πνευμονολογική κλινική και το Αναισθησιολογικό τμήμα, λειτουργούν σε επικίνδυνα χαμηλά όρια στελέχωσης. Τα περισσότερα, δε, τμήματα, όπως η χειρουργική κλινική, η ορθοπεδική κλινική και η μονάδα τεχνητού νεφρού, δουλεύουν με οριακό επίπεδο στελέχωσης. Επιπλέον, η ως άνω Ένωση τονίζει ότι, εάν η πρώτη φάση της επιδημικής έξαρσης της ασθένειας του ιού «Covid-19» προκαλούσε στην περιοχή περισσότερα κρούσματα, το νοσοκομείο θα ήταν εντελώς απροετοίμαστο, από άποψης ανθρώπινου δυναμικού.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την στελέχωση του ως άνω νοσοκομείου με ικανό αριθμό ιατρικών ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του;
1
2. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι, το ως άνω νοσοκομείο διαθέτει επαρκή
πιστοποίηση υγειονομικής ετοιμότητας, που πλέον θεωρείται απαραίτητη
προϋπόθεση σε τουριστικούς προορισμούς μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............