Ο δήμος Ρεθύμνης κατέθεσε τις περισσότερες προτάσεις στην πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μέχρι σήμερα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ο δήμος Ρεθύμνης κατέθεσε τις περισσότερες προτάσεις στην πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μέχρι σήμερα

Ο δήμος Ρεθύμνης κατέθεσε τις περισσότερες προτάσεις στην πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μέχρι σήμερα, η οποία συντονίζει δράσεις και εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. 

Αυτό τονίστηκε στη συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκη, στο πλαίσιο των επαφών της προέδρου της επιτροπής με όλους τους δημάρχους της χώρας και με αφορμή τις προτάσεις που κατέθεσε ο δήμος Ρεθύμνης  στην επίσημη πλατφόρμα της Επιτροπής -apply.greece2021.gr. Όπως επισημάνθηκε από πλευράς της κας Αγγελοπούλου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη, οι προτάσεις του δήμου Ρεθύμνης διέπονται από ποιότητα περιεχομένου που θα ωφελήσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων κι επισκεπτών στο παρόν και το μέλλον.
Ο βασικός στόχος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», είναι να συντονίσει δράσεις και εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με έμφαση, αφενός στην επικαιροποίηση όλων των γεγονότων που συνέθεσαν το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό πλαίσιο της Επανάστασης και της επιρροής της στην εξέλιξη της χώρας μας, αλλά και στον καθορισμό δράσεων και ενεργειών από την ίδια την ελληνική κοινωνία, η οποία καλείται να γίνει ενεργή μέτοχος του εγχειρήματος. 
Ο δήμος Ρεθύμνης κατέθεσε 9 συνολικά προτάσεις τις οποίες μελέτησε και επαίνεσε η πρόεδρος της επιτροπής, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, με το σύνολο των προτάσεων να έχουν καταρτιστεί, από τον δήμαρχο Ρεθύμνης σε συνεργασία με αντιδημάρχους και στελέχη του δήμου, ενώ θα υλοποιηθούν με τη συνδρομή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως το Ε.Μ.Π., το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και πλήθους φορέων και υπηρεσιών του Ρεθύμνου όπως ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου,  το Σωματείο ΑμεΑ  Ν. Ρεθύμνης ο Σύλλογος Ξεναγών Κρήτης κ.ά.. Σύμφωνα με τις προτάσεις, η φιλοσοφία που διέπει τα σχέδια δράσης του δήμου Ρεθύμνης έγκειται στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και της υφιστάμενης τεχνογνωσίας και την υπαγωγή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής, στην προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ρεθύμνου και την αξιοποίηση  του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, στην ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού κλπ..
Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης, η κα Αγγελοπούλου, που ήταν απολύτως ενημερωμένη για το περιεχόμενο των προτάσεων και τους στόχους του δήμου Ρεθύμνης, αποκάλεσε το δήμο Ρεθύμνης πρότυπο για τους δήμους της χώρας. Επαίνεσε το παραχθέν έργο αλλά και τον μελλοντικό δημοτικό σχεδιασμό για την πληρότητα, την καινοτομία και την ευαισθησία που επιδεικνύει ιδιαιτέρως στις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία, ενώ παράλληλα η πρόεδρος της επιτροπής έδωσε την υπόσχεση να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της επιτροπής - το έργο της οποίας θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές - στην υλοποίηση των ενεργειών που έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει ο δήμος Ρεθύμνης, ακόμη και σε επίπεδο χρηματοδότησης κάποιων εξ αυτών.   
Μεταξύ των δράσεων από το δήμο Ρεθύμνης, είναι: «Η Ψηφιακή on line και live Παρουσίαση Ρεθύμνου, Σύστημα Επίβλεψης Καταγραφής Περιβαλλοντικού Θορύβου στο Ρέθυμνο, Το Ρέθυμνο των Αισθήσεων, Η Προσβάσιμη Πόλη,  Ολοκληρωμένο Σύστημα Μετεωρολογικών και Κλιματικών Αλλαγών, Καινοτόμες Εφαρμογές Ψηφιακής Προβολής Μνημείων Ρεθύμνου, Ημέρες Ρεθύμνου, Επέκταση Βιώσιμης Κινητικότητας - Αναζωογόνηση Γειτονιών Ρεθύμνου, Εθνικό Δίκτυο Ιστορικών Κέντρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............