Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της εστίασης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της εστίασης

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, αναδεικνύουν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


«Παρά το ότι πρόκειται για έναν κλάδο που επλήγη από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του Covid 19, μέχρι και σήμερα κανένα από τα έτσι κι αλλιώς περιορισμένα μέτρα «οικονομικής στήριξης» που έχουν ανακοινωθεί δεν προστατεύει τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του χώρου», τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδικίας που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά με κυβερνητική ευθύνη, αποτελεί η ρήτρα των έως 5 εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση, ως προϋπόθεση για την ένταξη στο πενιχρό οικονομικό βοήθημα των 800 ευρώ. Μια ρήτρα που αποκλείει σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων εστίασης, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και επαγγελματίες να αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στις συνέπειες της κρίσης».

Σημειώνεται ότι η εστίαση είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας με πολλές χιλιάδες εργαζόμενους, ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα για την Περιφέρεια και ο οποίος επηρεάζει παράλληλα έναν τεράστιο κύκλο επαγγελματιών, προμηθευτών, παραγωγών κτλ.
Γι’ αυτό και απαιτείται να σταματήσει ο εμπαιγμός και να μην αντιμετωπίζεται με αυτή την ιδεοληπτική, αδιανόητη στάση που οδηγεί εργαζόμενους και επαγγελματίες σε έναν πρωτοφανή οικονομικό στραγγαλισμό. Απαιτείται ισονομία και δικαιοσύνη, οριζόντια μέτρα για όλους όσους πλήττονται, τόνωση της ρευστότητας και ενίσχυση της εργασίας αντί για επιδότηση και διαιώνιση της ανεργίας, απαιτούνται ενεργητικές, στοχευμένες πολιτικές και άμεσα δραστικά μέτρα στήριξης. Διαφορετικά, η «επόμενη μέρα» θα φέρει οριστικά λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Post Top Ad

.............