Υποχρέωση των δημοτών σχετικά με τον προληπτικό καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από τα χόρτα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Υποχρέωση των δημοτών σχετικά με τον προληπτικό καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από τα χόρτα

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 01 Μαΐου 2020 και λόγω αυξημένης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς, υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των δημοτών σχετικά με τον προληπτικό καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από τα χόρτα, καθώς και από πάσης φύσεως υλικά τα οποία μπορεί να αποτελέσουν εστία δημιουργίας και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος - Υποχρεωτικοί οι καθαρισμοί ...

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται τόσο εντός πόλεων, όσο και εκτός, καθώς και οικισμών, σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση των πάσης φύσεως εύφλεκτων υλικών.
Επισημαίνουμε ότι ο καθαρισμός των ακαλύπτων χώρων θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου και αποτελεί βασική υποχρέωση των ιδιοκτητών τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Εφιστούμε ακόμη την προσοχή των δημοτών για την λήψη των ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας από πυρκαγιές, καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.
Παρακαλούμε για την εφαρμογή.
Πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και στον ιστοχώρο του Δήμου μας (www.sitia.gr) στην ενότητα Πολιτική Προστασία.
Τηλέφωνο Αξκου Υπηρεσίας πυροσβεστικής Σητείας : 2843026311
Τηλέφωνο Αξκου Υπηρεσίας Αστυνομίας Σητείας : 2843022266
Τηλέφωνο Αντιδ/χου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σητείας: 6936504617


Γεώργιος Αϊλαμάκης
Αντιδ/χος Πολιτικής Προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............