Έφυγε απο την ζωή ο Ηρακλειώτης Νικόλαος Σφακιανάκης ιδρυτής της αντιπροσωπείας Suzuki - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Έφυγε απο την ζωή ο Ηρακλειώτης Νικόλαος Σφακιανάκης ιδρυτής της αντιπροσωπείας Suzuki

Συνέδεσε το όνομά του με τη Suzuki και μεγαλούργησε για πάνω από μισό αιώνα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.
Με πλούσιο επιχειρηματικό βίο και μεγάλη πορεία στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, ο Νικόλαος Σφακιανάκης απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών.


Γεννημένος στην Κρήτη το Δεκέμβριο του 1992, ο Έλληνας επιχειρηματίας κατάλαβε από νωρίς πως το αυτοκίνητο ήταν το βασικό πεδίο δράσης του για την υπόλοιπη ζωή του.
Μετά από μια πορεία ετών στην αυτοκίνητο, το 1967 εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα την εταιρεία Suzuki. Ο Νικόλαος Σφακιανάκης και η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki διέγραψαν μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία που αποσπά μέχρι και σήμερα την πλήρη αναγνώριση από τους Ιάπωνες ιθύνοντες της φίρμας.
Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου αποτίνει φόρο τιμής στον Νικόλαο Σφακιανάκη. Τα συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του.


Από την Κρήτη στην Αθήνα Γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1922 στο χωριό Μελέσσες του Ηρακλείου Κρήτης. Η ασχολία της οικογένειάς Το 1947 ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Αθήνα…του είχε να κάνει με αγροτικές εργασίες, ωστόσο ο ίδιος έδειξε να έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τα οχήματα και αυτός ήταν και ο λόγος που μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί, το 1947, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και έναν χρόνο αργότερα βρέθηκε στην Αθήνα, όπου το 1952 ξεκίνησε το εμπόριο οχημάτων. Το πρώτο του κατάστημα ήταν στην οδό Αγγέλου Βλάχου. Το 1960 δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των αυτοκινήτων, οπότε και έκλεισε συμφωνία για την αντιπροσώπευση των λεωφορείων και φορτηγών της γερμανικής εταιρείας Bussing. Παράλληλα ξεκινά και η κατασκευή αμαξωμάτων στην περιοχή Μαγούλα Αττικής, όπου σήμερα εδρεύουν και τα logistics της εταιρείας «Σφακιανάκης».
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά Το όνομά του έχει συνδέσει κυρίως με τα οχήματα της Suzuki, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Το 1967 έγινε αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Suzukiελληνική αγορά. Το 1967 έγινε αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της ιαπωνικής φίρμας και έκτοτε κατάφερε με πολλή δουλειά και υπομονή να χτίσει ένα πολύ δυνατό όνομα στον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Το 1997 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία του Νικόλαου Σφακιανάκη, καθώς κατάφερε να εισέλθει στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την επωνυμία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ. Το πρώτο του μεταφορικό μέσο ήταν το 1945, όταν και απόκτησε μια μοτοσικλέτα και συγκεκριμένα μία γερμανική Steyer Puch. Δύο χρόνια αργότερα κατάφερε να αποκτήσει και το πρώτο του αυτοκίνητο. Πηγή φωτογραφίας: βιβλίο ΣΕΑΑ: Άνθρωποι και αυτοκίνητα  

Πηγή άρθρου: porto-rafti

Post Top Ad

.............