Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του γνωστού ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του γνωστού ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη.

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του γνωστού ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη.

Το παρόν έδωσαν ο Περιφεριάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,  ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο περιφεριακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, συγγενείς και φίλοι του ζωγράφου αλλά και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για 50 έργα, καταθέσεις ψυχής του Ρουσσέτου. Η ελληνική μυθολογία, η  ιστορία, το παρελθόν και το παρόν είναι οι πηγές έμπνευσης για τον γνωστό κρητικό ζωγράφο Ρουσσέτο  Παναγιωτάκη, που ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δεί απο κοντά έως και τις 10 Μαρτίου




Στην έκθεση φιλοξενούνται και έργα των μαθητριών του ζωγράφου από τα Μάλια με εντυπωσιακά πράγματι αποτελέσματα!!



Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 09:00 έως 14:00, Κυριακή κλειστά.




Ο καλλιτέχνης Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, ευχαριστώντας υπογράμμισε ότι «Ήθελα πάντα να φτιάχνω ζωγραφικά έργα κατανοητά από όλους τους Έλληνες ιδιαίτερα τους Κρητικούς, που είναι εμπνευσμένα από την μυθολογία, την ιστορία της Κρήτης, όπως επίσης από το παρελθόν και το παρόν. Παράλληλα όμως κάνοντας έτσι μία οπισθοδρόμηση, βλέπουμε εντελώς σουρεαλιστικά και το σήμερα.

Όλα είναι σε μία αντιπαράθεση μεταξύ τους και προσπαθώ να «κεντρίσω» το ενδιαφέρον για την κάθε ιστορία. Μέσα από τα έργα μου πιστεύω ότι μεταφέρω κάποια μηνύματα  κρητικά και κριτικά, αλλά και κρίνοντας πάντα τα γεγονότα όπως τα βλέπει σήμερα ένας σύγχρονος άνθρωπος».

Post Top Ad

.............