Οι Ανωγειανοί τίμησαν το περήφανο «ΟΧΙ» απέναντι στο Φασισμό και το Ναζισμό - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Οι Ανωγειανοί τίμησαν το περήφανο «ΟΧΙ» απέναντι στο Φασισμό και το Ναζισμό

Η πλατεία Αρμί ήταν κατάμεστη από τον κόσμο των Ανωγείων, που βρέθηκε εκεί για να τιμήσει την μεγάλη εθνική επέτειο και τους ήρωες του έπους του ’40 που εναντιώθηκαν στα φασιστικά ιδεώδη και πάλεψαν για την Ελευθερία και Ανεξαρτησία τους. 


Δίπλα στο Ηρώο του Ανωγειανού αγωνιστή όπου βρίσκονται χαραγμένα τα ονόματα όλων των νεκρών μας στα βουνά της Αλβανίας, και σε όλη τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου κατατέθηκαν στεφάνια τιμής και μνήμης από τις αρχές αλλά και τη νεολαία του χωριού που κρατάει άσβεστη τη μνήμη των Ηρώων.



Αρχικά τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου παρουσία της δημοτικής αρχής, φορέων των Ανωγείων και κόσμου.


Στη συνέχεια στην πλατεία το ιστορικό της 28ης Οκτωβρίου 1940 ανέπτυξε η καθηγήτρια-Οικονομολόγος του Σταυρακείου Λυκείου Ανωγείων κα Ελένη Μακρή.
Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στα Ανώγεια, βοήθησαν με τη σειρά τους τη μαθητική κοινότητα να παρελάσει με σεβασμό και τιμή στον κεντρικό δρόμο των Ανωγείων και να χειροκροτηθεί θερμά από όλο τον κόσμο.


Post Top Ad

.............