4η συνάντηση των εταίρων του έργου IMPRECO στην Κροατία, στο νησί Hvar - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

4η συνάντηση των εταίρων του έργου IMPRECO στην Κροατία, στο νησί Hvar

Στις 23 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις της κομητείας Split-Dalmatia, που διοργανώθηκε από το Δημόσιο Ίδρυμα "Sea and Karst". Οι εκπρόσωποι του «Sea and Karst», Guido Piasevoli, Domagoj Lažeta και Dujo Vlastelica παρουσίασαν την τρέχουσα πορεία των δραστηριοτήτων και των αποτελεσμάτων του έργου IMPRECO, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης και ανακοίνωσαν την έναρξη των εργασιών της 4ης συνάντησης των εταίρων του έργου που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στην πόλη του Hvar. 



Οι εταίροι, οι οποίοι προέρχονται από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Σλοβενία εξέτασαν την πορεία των δραστηριοτήτων του έργου μέχρι σήμερα και ρύθμισαν την υλοποίηση των δραστηριοτήτων για την επόμενη περίοδο του έργου.
Ο Dujo Vlastelica περιέγραψε τα σημαντικότερα "προϊόντα" του προγράμματος IMPRECO μέχρι τώρα, όπως: ένα κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη νεολαία και η πρώτη διαδραστική ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει έμφαση στην προώθηση των νησιών Pakleni της Κροατίας. 


Η πλατφόρμα, πέρα από την παρουσίαση των Νήσων Pakleni, θα επιτρέψει επίσης την ηλεκτρονική μάθηση μέσω των τριών εντύπων που είναι προσαρμοσμένα για παιδιά, εθελοντές και ηγέτες προστατευόμενων περιοχών. Αναμένεται ότι η ηλεκτρονική μάθηση θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης σε τουριστικούς προορισμούς, που είναι και ο στόχος αυτού του έργου και την ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού σχετικά με τη σημασία της διατήρησης των οικοσυστημάτων. Περιέγραψε επίσης ότι το έργο IMPRECO υποστηρίζεται από το πρόγραμμα INTERREG ADRION, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο ΙΡΑ II.


Ο επικεφαλής του τουρισμού και των ναυτιλιακών υποθέσεων, κ. Stipe Čogelja, ο οποίος συμμετέχει επίσης στην κοινή ομάδα εργασίας των Νήσων Pakleni, που συστάθηκε στο πλαίσιο αυτού του έργου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη νέα μελέτη για την αγκυροβόλση των πλοίων, για την οποία εργάστηκε το ίδρυμα "Sea and Karst". Η μελέτη μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μοντέλο με εφαρμογή στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το έργο IMPRECO αποτελεί μέρος του προγράμματος INTERREG Adriatic-Ionian, το οποίο εστιάζει στην προστασία και την αειφόρο χρήση των οικοσυστημάτων μέσω παραδειγμάτων συγκεκριμένων προστατευόμενων περιοχών. Κατά συνέπεια, οι εταίροι επισκέπτονται προστατευόμενες περιοχές και
ανταλλάσσουν εμπειρίες σε όλο το έργο και εμβαθύνουν σε ορισμένες πτυχές αυτής της προσέγγισης μάνατζμεντ προστατευόμενων περιοχών.

Post Top Ad

.............