Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωση με τίτλο ΜΑΘΕ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΠΕΤΡΑ στο δήμο Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωση με τίτλο ΜΑΘΕ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΠΕΤΡΑ στο δήμο Σητείας


Ο Επιστημονικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Σητείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σητείας διοργάνωσαν την εκδήλωση - παρουσίαση "Μάθε να κτίζεις πέτρα"
με κεντρικό ομιλητή τον Μανώλη Πιπεράκη (Μαστρομανώλη), οικοδόμο, πετρά και συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου. την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την παρουσία του Μανώλη Πιπεράκη ή Μαστρομανώλη στη Σητεία για σεμινάριο. Μετά το τέλος τής εκδήλωσης ο Μαστρομανώλης έδωσε τα διπλώματα στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο των προηγουμένων ημερών.


Δήλωση αντιδημάρχου Ιωάννη Παπαδάκη

Ως αντιδήμαρχος της δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σητείας, μαθαίνοντας ότι στην πόλη μας βρίσκεται ο τεχνίτης της πέτρας,ο γνωστός Μαστρομανώλης, άδραξα την ευκαιρία, έπειτα από την επικοινωνία που είχαμε, για την υλοποίηση της εκδήλωσης, ώστε να κοινωνήσει σε όλους την πολυετή εμπειρία και μαεστρία στη σμίλευση της πέτρας, μια τέχνη που χάνεται.
Για αυτό, ως επιστημονικός κλάδος αλλά και ως εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής οφείλουμε να δώσουμε ερεθίσματα στους νέους ώστε να μυηθούν,να διατηρήσουν και να διασώσουν την παραδοσιακή τεχνική για το κτίσιμο της πέτρας.



Post Top Ad

.............