«Περπάτησαν στη γειτονιά του Βιτσέντζου Κορνάρου». στο Πισκοκέφαλο του δήμου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

«Περπάτησαν στη γειτονιά του Βιτσέντζου Κορνάρου». στο Πισκοκέφαλο του δήμου Σητείας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» διοργλανωσαν μια όμορφη εκδήλωση-αφιέρωμα προς τιμήν της γενέτειρας του μεγάλου  ποιητή αλλά και του έργου του με τίτλο «Περπατάμε στη γειτονιά του Βιτσέντζου Κορνάρου».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Ερωτόκριτου, όπως έχει οριστεί το έτος 2019 από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής για τον σπουδαίο δημιουργό του τόπου μας. Πρόκειται για μία σπονδυλωτή εκδήλωση που περιλάμβανε μουσική, ξεναγήσεις, τραγούδι, απαγγελίες και πολλά άλλα, σε συνδιασμό με την δυνατότητα περιήγησης  στα σημεία όπου έζησε ο Βιτσέντζος Κορνάρος, ο δημιουργός του Ερωτοκρίτου και της Θυσίας του Αβραάμ. Συμμετέχουν μέλη της χορωδίας του Πισκοκεφάλου, μέλη της θεατρικής ομάδας του Προοδευτικού Συλλόγου, ντόπιοι καλλιτέχνες και παιδιά του χωριού.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πλήθος κόσμου να συμμετέχει αλλά απούσας της δημοτικής αρχής με σημείο συνάντησης τον Νερόμυλο των Κορνάρων. 












Post Top Ad

.............