Σωκράτης Τώρα” σήμεραΤρίτη 6 Αυγούστου στο θεατράκι του Αι Γιάννη, παρουσιάζεται από το Ελληνικό θέατρο, το αριστούργημα του Πλάτωνα! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Σωκράτης Τώρα” σήμεραΤρίτη 6 Αυγούστου στο θεατράκι του Αι Γιάννη, παρουσιάζεται από το Ελληνικό θέατρο, το αριστούργημα του Πλάτωνα!

“Το EllinikoTheatro / Greek Theatre of New York παρουσιάζει για πρώτη φορά στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ανωγείων το διαχρονικό αριστούργημα του Πλάτωνα:


Η απολογία του Σωκράτη
Λάβετε θέση στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας, καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης. Παρακολουθήστε τον μεγάλο φιλόσοφο να αντιμετωπίζει τους κατηγόρους του με τη χαρακτηριστική του θυμοσοφία, αιχμηρή λογική και τόλμη των πεποιθήσεών του. Αξιολογήστε τα επιχειρήματα του σχετικά με την αρετή, τη δικαιοσύνη, την πολιτική, τα καθήκοντα του πολίτη, την αγάπη για τη ζωή και την ελπίδα για τη μετά θάνατον ζωή και συναγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα. Στο τέλος της παράστασης αξιοποιείστε την ευκαιρία να συμμετάσχετε στην ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του κοινού και του πρωταγωνιστή, Γιάννη Σιμωνίδη.

Think. Question. Change.
Το ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΩΡΑ είναι μια παράσταση διάρκειας 70-λεπτών, η οποία αναδεικνύει την αιχμηρή λογική, αλλά και τις αντιλήψεις του Σωκράτη με χιούμορ και αμεσότητα. Το EllinikoTheatro, κρίνοντας πως η δίκη του Σωκράτη μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για έναν ουσιαστικό διάλογο περί ηθικής, δικαιοσύνης, πολιτικής, δημοκρατίας, και γενικότερου επαναπροσδιορισμού παγκόσμιων αξιών, ανέβασε για πρώτη φορά την παράσταση, με τίτλο ‘Απολογία του Σωκράτη’ στην Νέα Υόρκη το 2004.
Από το 2004 μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία μεταξύ άλλων, στα Ηνωμένα Έθνη, την Αρχαία Αγορά της Αθήνας, το NBC Today Show και σε περισσότερα από 475 θέατρα, φεστιβάλ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους χώρους, βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, σε 22 χώρες και σε 10 γλώσσες.”
Γιάννης Σιμωνίδης│ Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
Λουκάς Ν. Σκιπητάρης│ Αρχική Σκηνοθεσία, Ιδέα Μάσκας
Ηλέκτρα Ανδρεάδη│ Νεοελληνική Μετάφραση
Θεώνη Βαχλιώτη Aldredge│ Ενδυματολόγος
Caryn Heilman│ Κρουστά

Τοποθεσία: Θεατράκι Άη Γιάννη, Ανώγεια
Ημέρα: Τρίτη, 6/8/2019
Ώρα έναρξης: 21:30
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Post Top Ad

.............