Mε επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου στην πόλη της μουσικής, στην Σητεία το 7ο Μεσογειακό φεστιβάλ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Mε επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου στην πόλη της μουσικής, στην Σητεία το 7ο Μεσογειακό φεστιβάλ


Mε επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου στην πόλη της μουσικής, στην Σητεία το 7ο Μεσογειακό φεστιβάλ, το μεγαλύτερο πολιτιστικό και πολιτισμικό γεγονός του καλοκαιριού! Ένα συναρπαστικό ραντεβού των ανθρώπων του πολιτισμού και της μουσικής! Παράδοση από όλο τον Ελλαδικό χώρο, Βαλκάνια, μελωδίες της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου, Μικρασία, Κωνσταντινούπολη, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου, Flamenco, το ρεμπέτικο αλλιώς, ‘’η(οι) μουσική(οί) της φωτιάς’’, κρουστά, τύμπανα και έγχορδα, είναι μερικά από τα φετινά μουσικά ταξίδια.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ ακούστηκαν επι σκηνής  οι:

• Mosafer
Παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας από το βορρά ως το νότο.
• Η (Οι) Μουσική (-οι) της Φωτιάς
Δρώμενο με κρουστά και πυρσούς που χορεύουν.
• Γεωργία Νταγάκη
Με τη φωνή και την λύρα της μιλά στην ψυχή. Mε διασκευές και νέο ήχο.
• Μιχάλης Τζουγανάκης
Με στοιχεία από τη μουσική της Κρήτης, εκσυγχρονισμένα με έναν εντελώς εναλλακτικό τρόπο.
















Ένα συναρπαστικό ραντεβού με μοναδικά μουσικά σχήματα σε ένα ατελείωτο ταξίδι με ήχους, αρώματα και χρώματα, ενώνονται με την αλμύρα της Μεσογείου και των χωρών της. Μουσικές που δε γνωρίζουν σύνορα και φτάνουν να μας συναντήσουν! Χοροί εκστατικοί, ήχοι αλλιώτικοι! Τρεις πολύχρωμες μέρες γεμάτες, χειροποίητες δημιουργίες, τοπικά προϊόντα, ψυχαγωγία, ζωντάνια! 




Το Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 στο Άλσος Χλουβεράκη και ήταν μια διοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και του Δήμου Σητείας, με την ευγενική υποστήριξη του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος του Ross Daly. Από το 2014 η διοργάνωση έγινε υπόθεση του ΟΑΣ, του Δήμου Σητείας, του ΔΟΚΑΣ, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και της Cosmosarte.Φιλοξενεί ήχους και μουσικές από τον ελληνικό παραδοσιακό χώρο ανακατεμένες με σύγχρονα ακούσματα, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολής. Το Φεστιβάλ μεταδίδεται ραδιοφωνικά και βγαίνει στον αέρα μέσα από συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.



Στον γραφικό χώρο στις πάπιες δίπλα στην θάλασσα πλήθος εκθετών παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στον κόσμο όπου εκτίθενται χειροποίητες δημιουργίες, τοπικά προϊόντα, μουσικά όργανα, κλπ., ενώ παράλληλα διεξάγονται δράσεις ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.






Το τριήμερο πολιτιστικό και πολιτισμικό γεγονός του καλοκαιριού ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Ιουλίου .Ένα συναρπαστικό ραντεβού των ανθρώπων του πολιτισμού και της μουσικής! Παράδοση από όλο τον Ελλαδικό χώρο, Βαλκάνια, μελωδίες της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου, Μικρασία, Κωνσταντινούπολη, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου, Flamenco, το ρεμπέτικο αλλιώς, ‘’η(οι) μουσική(οί) της φωτιάς’’, κρουστά, τύμπανα και έγχορδα, είναι μερικά από τα φετινά μουσικά ταξίδια.





Την δευτέρη ημέρα του φεστιβάλ ακούστηκαν Στειακές Αθιβολές
Η σημερινή ανθούσα σκηνή της Σητειακής μουσικής.
• Almoraima



Με ένα μείγμα τσιγγάνικου ανδαλουσιανού flamenco και αραβικού ήχου.
• Χειμερινοί Κολυμβητές
Πάντα ακμαίοι 40 χρόνια τώρα, με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης.
• Gadjo Dilo
Ένας συνδυασμός της gypsy swing και gypsy jazz με την ελληνική μουσική της δεκαετίας του 50 και του 60









Post Top Ad

.............