Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στο Χαμέζι. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στο Χαμέζι.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια  πανηγύρισε το Σάββατο 27 Ιουλίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Ενορίας Χαμεζίου Σητείας.
Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο συνιερούργησε με τον παρεπιδημούντα στη γενέτειρά του Σητεία Σεβ. Μητροπολίτη  Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως.


Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα, όπως πάντοτε, ο προεξάρχων Σεβ. κ. Ιωσήφ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο για την πρόσκληση και την φιλοξενία, για την αγάπη και τη χαρά του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, αναφέρθηκε εύστοχα στη στενή σχέση αμαρτίας και αρρώστιας και στο χάρισμα της ιάσεως των σωματικών και ψυχικών νοσημάτων που έλαβε από τον Θεό ο ανάργυρος ιατρός και μεγάλος ιαματικός Άγιος Μεγαλομάρτυς Παντελεήμων, προτρέποντας όλους τους πιστούς να παραμείνουν πιστοί στη λατρεία του εν Τριάδι Αληθινού Θεού μακριά από την αμαρτία, που χωρίζει τον άνθρωπο από τον Θεό. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, για την ευλογητική παρουσία του και την ευλογία που επεφύλαξε ο Άγιος Παντελεήμων κατά την σημερινή πανήγυρη του ιστορικού Ενοριακού Ναού και εφόρου της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος.   
Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν/τος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο εκ Χαμαιζίου καταγόμενος Κληρικός της Ιεράς Αρχεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης και άλλοι Κληρικοί, ενώ παρέστησαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Διοικητής της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου Πλωτάρχης κ. Κων/νος Παθιάκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου, Αστυν. Δ/ντής  κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Γιώργος Μάλλιος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης, και πλήθος πιστών της ευρύτερης  περιοχής.

Post Top Ad

.............