Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων



Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό,  για τους μαθητές που θα διαγωνισθούν στις επικείμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στο τέλος της ακολουθίας διάβασε ειδική ευχή επιστηριγμού των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την είσοδό τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πατρική αγάπη και λόγια ενισχυτικά προς τους υποψηφίους, τονίζοντας ότι είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για αυτούς, καθώς οι εξετάσεις που ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό σηματοδοτούν τη ζωή τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε η επιτυχία σε αυτές «είναι μια πρώτη κατάκτηση της κορυφής, ένα πρόκριμα στη ζωή σας, όμως δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες στις ζωή σας, ίσως σπουδαιότερες. Γι’ αυτό παρακαλέσαμε τον Δεσπότη Χριστό, την πηγή της γνώσεως και της αληθινής σοφίας, αλλά και την Παναγία την Ελεούσα, της οποίας η εικόνα φυλάσσεται σ’ αυτόν τον περικαλλή ναό και αποτελεί το ιερό κειμήλιο της πόλης μας, να σας φωτίσει το νου, ώστε να μπορέσετε ανάλογα με την προετοιμασία σας να πετύχετε αυτό το πρώτο πρόκριμα στη ζωή σας. Στην δοκιμασία αυτή των πανελληνίων εξετάσεων σας συνοδεύουν οι ευχές της Τοπικής Εκκλησίας, εμού του Επισκόπου σας, των Ιερέων, των γονέων και των καθηγητών σας, που πάντοτε θα σας περιβάλλουν με αγάπη, ανεξάρτητα το αποτέλεσμα των εξετάσεων».

Επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τους ευχήθηκε ολόψυχα  να έχουν την χάρη του Δεσπότου Χριστού, τον φωτισμό του πανσόφου Θεού και τις πρεσβείες της Παναγίας της Ελεούσης. Τέλος, μοίρασε σε όλους την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης μαζί με τον άρτο και ευχήθηκε ξεχωριστά σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή επιτυχία.
Στην ακολουθία συμμετείχαν εκτός από τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων, πολλοί γονείς, συγγενείς και εκπαιδευτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ιερά Παράκληση «εις τον Δεσπότην Χριστόν υπέρ των μαθητών των υποκειμένων εις εξετάσεις» για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων τελέσθηκε την ίδια ημέρα και ώρα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Σητείας.

Post Top Ad

.............