ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ: Εργαστήρι ανάπτυξης ο δήμος Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ: Εργαστήρι ανάπτυξης ο δήμος Ηρακλείου

«Νέες συνθήκες, νέα καθήκοντα», έλεγε ο Βλαδίμηρος Λένιν. Αν και η ρήση αυτή έρχεται από το παρελθόν, εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη σήμερα. Όποιος δεν προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής, αντικειμενικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες ευκαιρίες, δυνατότητες και απαιτήσεις.



Η αυτονόητη αυτή παραδοχή δοκιμάζεται και κρίνεται καθημερινά στην αυτοδιοίκηση. Και το σημαντικότερο, «αξιολογείται η ικανότητα της κάθε δημοτικής αρχής να εκφράσει το καινούργιο, το δημιουργικό, το καινοτόμο», όπως υπογράμμισε σε συνάντησή του με Ηρακλειώτες ο Νίκος Μπουνάκης.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» του Βασίλη Λαμπρινού δεν φαίνεται να βαδίζει στην πεπατημένη. Από την πρώτη στιγμή που σήκωσε το χέρι του και δήλωσε «παρών» στη μάχη των δημοτικών εκλογών, καταθέτει ενδιαφέρουσες, ακόμη και ρηξικέλευθες, προτάσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστηρίζει για τον ρόλο του δήμου Ηρακλείου σήμερα: «Ή θα λειτουργήσει σαν εργαστήρι για την τοπική ανάπτυξη. Ή θα είναι ένας μαρμαρωμένος θεσμός», τονίζει με έμφαση.



Θεωρώντας το δίλημμα αυτό καίριο και ουσιαστικό, προχωρά παραπέρα, δηλώνοντας ότι «ο Βασίλης Λαμπρινός, με το πολιτικό βάθος που διαθέτει, αλλά και τις ιδέες που ενσαρκώνει, θεμελιώνει και υλοποιεί μια μακρόπνοη αναπτυξιακή στρατηγική».

Αντιθέτως, αξιολογεί τον Γιάννη Κουράκη «ως εκφραστή ξεπερασμένων αντιλήψεων, που αδυνατεί να υπηρετήσει νέες πολιτικές για την τοπική ανάπτυξη», όπως σημειώνει. Μάλιστα, ταυτίζει τη δωδεκάχρονη δημαρχιακή του θητεία πρωτίστως με έργα βιτρίνα και καλλωπισμού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «οι πρακτικές του παρέπεμπαν στο κακέκτυπο μοντέλο μιας διοίκησης που προτάσσει το Μίκρο εις βάρος του Μάκρο».

Εξ ου και διατείνεται ότι «ο Λαμπρινός είναι φορέας στρατηγικής που μας οδηγεί μπροστά, ενώ ο Κουράκης σηματοδοτεί επιστροφή στο παρελθόν».

Αναμφίβολα σκληρές οι κρίσεις και οι επικρίσεις του Νίκου Μπουνάκη, ωστόσο προσφέρουν τροφή για προβληματισμό και αντιπαράθεση στα ουσιώδη ζητήματα.

Post Top Ad

.............