ΥΛΙΚΑ
1 1\2 κιλο κυδωνια
1 1\2 φλυτζανι νερο
1 1\2κιλο ζαχαρη
1\2 φλυτζανι αμυγδαλοψιχα ασπρισμενη
2 κουταλιες χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνετε στην κατσαρολα το νερο με την ζαχαρη κ τα βραζετε μεχρι να δεσει λιγο το σιροπι
καθαριζετε τα κυδωνια ,τα κοβετε σε φετες τα βαζετε σε μια λεκανη με νερο για να μην μαυρισουν κ κατοπιν τα κοβετε σε λεπτες λωριδες ,βαζετε σε κατσαρολα νερο και μολις παρει βραση ριχνετε το κυδωνι αφηνετε να βρασει για 3 λεπτα κ το στραγγιζετε .προσθετετε το κυδωνι στο κρυο σιροπι βαζετε την κατσαρολα στη φωτια κ το βραζετε μεχρι να δεσει καλα το σιροπι ριχνετε το χυμο λεμονιου την αμυγδαλοψιχα κ αφου κρυωσει το γλυκο το βαζετε σε αποστειρωμενο γυαλινο βαζο.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIbsuBcIi20pYYZJlvZUIkUM_SAvGw1qwbgbcGOXekO1DxxMuK-8_CbcVAWZhEmtZAg3y1BbByw4zEdesiMs-EJ5RPt7lMaAHYLWnfThjSoq9q0zCv3ogmq3J2QyLVJ4Nrej2PI8iR20Q/s640/KIDON.jpg)
ΠΗΓΗ: http://mageirikikaisintages.blogspot.de/
1 1\2 κιλο κυδωνια
1 1\2 φλυτζανι νερο
1 1\2κιλο ζαχαρη
1\2 φλυτζανι αμυγδαλοψιχα ασπρισμενη
2 κουταλιες χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνετε στην κατσαρολα το νερο με την ζαχαρη κ τα βραζετε μεχρι να δεσει λιγο το σιροπι
καθαριζετε τα κυδωνια ,τα κοβετε σε φετες τα βαζετε σε μια λεκανη με νερο για να μην μαυρισουν κ κατοπιν τα κοβετε σε λεπτες λωριδες ,βαζετε σε κατσαρολα νερο και μολις παρει βραση ριχνετε το κυδωνι αφηνετε να βρασει για 3 λεπτα κ το στραγγιζετε .προσθετετε το κυδωνι στο κρυο σιροπι βαζετε την κατσαρολα στη φωτια κ το βραζετε μεχρι να δεσει καλα το σιροπι ριχνετε το χυμο λεμονιου την αμυγδαλοψιχα κ αφου κρυωσει το γλυκο το βαζετε σε αποστειρωμενο γυαλινο βαζο.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIbsuBcIi20pYYZJlvZUIkUM_SAvGw1qwbgbcGOXekO1DxxMuK-8_CbcVAWZhEmtZAg3y1BbByw4zEdesiMs-EJ5RPt7lMaAHYLWnfThjSoq9q0zCv3ogmq3J2QyLVJ4Nrej2PI8iR20Q/s640/KIDON.jpg)
ΠΗΓΗ: http://mageirikikaisintages.blogspot.de/