(358 Σταυρωμένα Ευχαριστώ) - του Μιχάλη Περάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

(358 Σταυρωμένα Ευχαριστώ) - του Μιχάλη Περάκη

Η Τελευταία Ανάρτηση
(358 Σταυρωμένα Ευχαριστώ)

Έρχεται λοιπόν η στιγμή που οφείλεις να εκφραστείς…
Να μιλήσεις απλά και με καθάρια λόγια για να περιγράψεις τι νιώθεις…

Η απόφαση να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν αποτέλεσμα συνειδητοποιημένης εσωτερικής διεργασίας αλλά συνάμα και ώριμη πράξη παραδειγματισμού για τους νεότερους και όσους εν γένει φοβούνται να «τσαλακωθούν» ή να ασχοληθούν πιο ενεργά και υπεύθυνα για το καλό του τόπου μας.

Τα τελευταία χρόνια πείστηκα με τον πλέον βιωματικό τρόπο, πως ο εθελοντισμός από μόνος του ΔΕΝ αρκεί να ανατρέψει το έλλειμμα ανάπτυξης της Σητείας.
Όσο κι αν προσπαθούν φιλότιμα οι συλλογικότητες και οι φορείς, το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων για το μέλλον του τόπου είναι η δημοτική αρχή.
Με αυτή την αλήθεια ως συμπέρασμα και με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης, κατέθεσα την συμμετοχή μου ως υποψήφιος με τον Συνδυασμό «Σητεία Ενώνουμε Δυνάμεις» αντί να ασκώ μονάχα στείρα κριτική από την βολική θέση του εξωτερικού παρατηρητή.
Ήταν επίσης ξεκάθαρο εξ αρχής ότι ΔΕΝ θα συμμετείχα στο κυνήγι της ψηφοθηρίας μέσα από πρακτικές που ανακυκλώνουν παθογένειες του παρελθόντος.
Αρκέστηκα στο έντυπο υλικό του Συνδυασμού, αν και είχα προτείνει να ΜΗΝ κυκλοφορήσει ούτε κι αυτό και εναλλακτικά να δοθούν τα χρήματα αυτά στο Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου, κάτι που όμως ενδεχομένως να μας χρεώνονταν ίσως ως προσπάθεια λαϊκισμού.
Απαράδεκτη η εικόνα της ρύπανσης των τελευταίων ημερών, εν έτει 2019.
Άσκησα την κριτική μου στην απερχόμενη δημοτική αρχή όπως οφείλει να κάνει κάθε ενεργός πολίτης, και αντιστοίχως δέχτηκα στωικά την σφοδρότατη και επίμονη κριτική επίσης.
Επιπλέον πρότεινα εφαρμόσιμες ιδέες που μπορούν να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα του πολίτη, την αισθητική και την εξωστρέφεια του Δήμου μας, καθώς πίστευα πάντα ότι οι υποψήφιοι για μια οποιαδήποτε θέση στην ζωή πρέπει να κρίνονται για αυτά που πρεσβεύουν και αυτά που μπορούν να κάνουν και όχι από τις δημόσιες σχέσεις, τα στημένα χαμόγελα και τα λόγια του αέρα.
Απέρριψα κατηγορηματικά την πρακτική να κινηθώ πόρτα πόρτα όπως με συμβούλευαν οι παλαιότεροι και εμπειρότεροι, ως εγγυημένη μέθοδος αποκομιδής σταυρών.
Εργάστηκα ανιδιοτελώς, ομαδικά και έντιμα για το σύνολο των μελών του Συνδυασμού και ας γνώριζα ότι υπήρχαν συνυποψήφιοι σε ΟΛΟΥΣ τους Συνδυασμούς που μπέρδεψαν τις λέξεις ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ και ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ.
Όλα αυτά με την ισχυρή πάντα πεποίθηση ότι η κοινωνία έχει πλέον ωριμάσει και αθόρυβα αντιλαμβάνεται ποιοι εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου και ποιοι για ίδιον όφελος.
Στον αντίποδα βέβαια υπήρχαν φίλοι, συγγενείς και κουμπάροι που συμμετείχαν και στους άλλους συνδυασμούς οπότε οι διαρροές ήταν δεδομένες και το αποτέλεσμα αμφίρροπο.
Νιώθω χαρούμενος που κανένας ΔΕΝ με κορόιδεψε (τάπα) καθώς ΔΕΝ ζήτησα από κανέναν να με ψηφίσει !!!!
Νιώθω ευτυχής που υπήρξαν άνθρωποι που είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για εμένα, και με συγκίνησαν βαθειά για τον αγώνα που έκαναν ελπίζοντας ότι πρεσβεύω κάτι ελπιδοφόρο ως νέος.
Νιώθω εντάξει με την συνείδηση μου που δεν χρησιμοποίησα κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς γνωριμιών για να ωφεληθώ.
Αισθάνομαι απεριόριστη ευγνωμοσύνη στην οικογένεια μου για την στήριξη τους σε όλη αυτή την ψυχοφθόρα και έντονη κατάσταση της επιλογής μου.
Βαθειά είναι η συγκίνηση μου στα δάκρυα του Κύριου Μανώλη όταν έμαθε ότι ΔΕΝ ανήκω στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και στην αγωνία του Παππού Παντελή που πίστεψε στον τίμιο και ανιδιοτελή αγώνα μου για προσφορά στον Τόπο μας.
Και τώρα τι ;
Τώρα καλούμαστε ως κοινωνία να επιλέξουμε αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε πρόσωπα και πρακτικές που έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν ή να κάνουμε ένα άλμα πιο γρήγορο από την φθορά.
Η απάντηση είναι μέσα μας, και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των παιδιών μας.
Η Ιστορία μόλις μας έδειξε ότι αρκούν 4 χρόνια κακής διαχείρισης και αλαζονικής άσκησης της εξουσίας για να γίνει το 65 % μόλις 15 %.
Στο έξης έχοντας πλέον επιλέξει στρατόπεδο θα ήταν ανέντιμο να ασκώ κριτική ως αμερόληπτος πολίτης, οπότε και αυτή θα είναι η τελευταία μου ανάρτηση στην ομάδα.
Ευχαριστώ τους διαχειριστές που για τόσο καιρό φιλοξένησαν ελεύθερα τις απόψεις μου και την κριτική μου. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να επιτελούν το σπουδαίο διαδικτυακό τους έργο στην κοινωνία μας.
Η Σιωπή είναι Χρυσός και ο Χρόνος Πολύτιμος.
Η Ζωή μικρή, και η ευτυχία ΔΕΝ μετριέται με σταυρούς και εκλογικά αποτελέσματα.
Ευχαριστώ θερμά τους περίπου 358 συνδημότες μας, που πίστεψαν ότι θα μπορούσα να προσφέρω κάτι.



Μιχάλης Περάκης

Post Top Ad

.............