Σητεία: τα 2 συναισθήματα χαράς και λύπης αυτών που φεύγουν και αυτών που έρχονται - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Σητεία: τα 2 συναισθήματα χαράς και λύπης αυτών που φεύγουν και αυτών που έρχονται

Τελείωσαν ( σε πρώτη φάση ) οι Ευρωεκλογές καθώς επίσης οι δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Μαίου στην Ελλάδα.
Μέσα σε πέντε χρόνια, ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας άλλαξε χρώμα, με τους πολίτες να κάνουν στροφή μετά από σχεδόν μία τετραετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την κυριαρχία της ΝΔ στις κάλπες σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καταδεικνύει ο χάρτης της επικράτειας.


Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. 

Δήμοι και καρέκλες άλλαξαν χάθηκαν, πρόσωπα γνωστά στα κοινά αποχαιρέτησαν θώκους, απολογισμοί , συναισθήματα χαράς και λύπης διαδεχόταν τις κρίσιμες ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών σχεδόν όλους τους υποψηφίους.
Μεγάλα ποσοστά αποχής και σε αυτές τις εκλογές, όπου η συμμετοχή κυμάνθηκε σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων κοντά στο 60%.

Οι Έλληνες ψήφισαν, με τον δικό τους τρόπο και επέλεξαν να ανεβάσουν και να κατεβάσουν απο δημαρχιακούς θώκους και δημοτικά συμβούλια πρόσωπα και στρατηγικές.

Άξιον προσοχής είναι ότι σε πολλούς δήμους ανα την Ελλάδα αλλά και ειδικά στην Κρήτη οι εκ νέου υποψήφιου δήμαρχοι ( Βλέπε δήμο Χανίων και δήμο Σητείας ) κατρακύλησαν σε τέταρτες και πέμπτες θέσεις.

Στον δήμο Χανίων ο κόσμος είπε όχι στην πολιτική του δημάρχου Χανίων Αναστάσιου Βάμβακα κατατάσσοντας τον  πέμπτο (με καταμετρημένα 161 από συνολικά 168 εκλογικά κέντρα) με πρώτο τον Άρη Παπαδογιάννη, 26,88%, δεύτερο τον Παναγιώτη Σημανδηράκη με 19,03% και τρίτο τον Ευτύχη Δαμιανάκης με 14,44%. 



Νέα εποχή, ίσως και αλλαγή σελίδας όμως έρχεται και στον δήμο Σητείας.
Οι ψηφοφόροι του δήμου είπαν όχι στον νύν δήμαρχο κύριο Θοδωρή Πατεράκη ο οποίος βρίσκεται επί δεύτερη θητεία στον δημαρχιακό θώκο.
Με 5 υποψηφίους δημάρχους να ζητούν την ψήφο του Σητειακού λαού οι δημοτικές εκλογές του 2019 στην επαρχία Σητείας.

Ο κύριος Γιώργος Ζερβάκης περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου και παλιός γνώριμος στα κοινά της Σητείας με την έως και τώρα ενσωμάτωση αποτελεσμάτων βρίσκεται πρώτος με 38.71 %. έχοντας δεύτερο με ποσοστό 26,61 %.τον επί χρόνια δήμαρχο επίσης παλιό γνώριμο της Σητειακής κοινωνίας κύριο Νίκο Κουρουπάκη.
Τρίτος βρέθηκε ο κύριος Νίκος Καραμανωλάκης με ποσοστό 17,23 %. τέταρτος ο κύριος Θοδωρής Πατεράκης με ποσοστό 15,09 %. και πέμπτος ο κύριος Συμεών Συμεωνίδης με ποσοστό 2,37 %.

Ο κύριος Ζερβάκης θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή με τον κύριο Κουρουπάκη όπου θα ( αναμετρηθούν ) για τον δήμο.
Έχουμε αναφερθεί με σχετικά άρθρα και στο παρελθόν για το νέο εκλογικό σύστημα με το όνομα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ όπου με Βασική αλλαγή που εισάγεται με τον ερχομό του είναι η καθιέρωση στις αυτοδιοικητικές εκλογές της απλής αναλογικής. «Η πιο ουσιαστική δικλείδα ασφαλείας είναι η υιοθέτηση μιας κουλτούρας συναινέσεων, συνεργασιών, διαβούλευσης και συνθέσεων τελικά για τη διαμόρφωση πλατιών πλειοψηφιών εντός των δημοτικών και των περιφερειακών συμβουλίων.

Η δομή του Κλεισθένη απαιτεί κοινές συνιστώσες απο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα.
Αντιδήμαρχοι θα βρεθούν άραγε στο ίδιο τραπέζι με τους μέχρι χθές πολιτικούς και διαδικτυακούς τους αντιπάλους ή θα ανταλλάξουν την ζεστή θέση τους με εξίσου ζεστά χαμόγελα. 

Η γέννηση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, είναι ίσως η σκέψη των δημιουργών του για να μπορέσουν να τρυπώσουν σε δημοτικά συμβούλια έχοντας λόγο αποφάσεων.
Η ανάγκη συνεργασίας σε μία χώρα που δεν συνεργάζεται και το παλιό έχει αγκαλιάσει και καταπιεί το νέο.

Το πρώτο ερώτημα είναι ειδικά στον δήμο Σητείας, Δήμαρχος πρώτου γύρου με έδρες κλειδωμένες, αλλά με αποφάσεις δεύτερου γύρου απο συνεργαζόμενους συνδυασμούς.
Αναγκαία Πλειοψηφία, αναγκαία συνεργασία, αναγκαίος κοινός στόχος, πολυφωνία και ξεχωριστό όραμα για την κοινή δεξαμενή όχι ψηφοφόρων αλλά πολιτών και αναγκών τους.

Το δεύτερο ερώτημα είναι θα κερδίσει η πολυφωνία και η συνεργασία που θα έρθει και θα φανεί στην πράξη, ή θα χάσει την πολυφωνία της η ανάγκη θεσμικής θέσης με τους γνωστούς δρόμους της ανταλλαγής προσώπων και θεσμικών θέσεων.

 Ο Κλεισθένης που περιμέναμε απο καιρό να έρθει να μας μάθει να συνεργαζόμαστε, να σχεδιάζουμε, να συνομιλούμε με πλάτη μόνο τα προβλήματα, πρίν καλά καλά εμφανιστεί σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, φέρνει ανακατατάξεις σε καρέκλες, σε φιλίες σε συνεργασίες και βέβαια σε ιδεολογίες.

Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που απο πολιτικοί αντίπαλοι θα γίνουν συνέταιροι, αλλάζοντας μόνο την φανέλα της εξουσίας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο βαδίζοντας στους δρόμους που μέχρι χθές οι ίδιοι έχτιζαν και σήμερα διαλαλούν στον κόσμο ότι θα τους αλλάξουν.

Σε μια πόλη 13.000 Ανθρώπων η συνεννόηση και η ανάγκη για το μαζί ... βρίσκεται πιο κοντά απο ποτέ. Η ευκαιρία είναι μοναδική να μείνουν στο παρελθόν οι παλαιοκομματικοί σωλήνες και να εγκαταστήσουν άρχοντες και πολίτες νέες πρακτικές άσκησης εξουσίας που μοναδικό γνώμονα θα έχει την ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο επί 2 τετραετίες δήμαρχος Σητείας κύριος Θοδωρής Πατεράκης κατρακύλησε στην 4ή θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων και πολιτών της Σητείας, σημάδι που δείχνει την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου στον τρόπο διαχείρισης των ηνίων του δήμου.

Ο Σητειακός λαός ζητούσε το νέο πρόσωπο, παντρεύοντας και τηρώντας τον κλασσικό τρόπο επιλογής ψήφου εδώ και δεκαετίες ( φρέσκα πρόσωπα - νέες ιδέες - ξάδερφος υποψήφιος - υποχρεώσεις - διορισμοί κ.τ.λ )

Το κλίμα στην πόλη της Σητείας μοιράζεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ σε δύο συναισθήματα
Η νίκη της πρώτης Κυριακής για αυτούς που φεύγουν
Η Κυριακή κοντή γιορτή για αυτούς που έρχονται.


1. ΣΗΤΕΙΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ): 38,71% (4.685 ψήφοι)σταυροί υποψηφίων . . .
ΣΗΤΕΙΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ) (κλικ για λεπτομέρειες)
2. ΣΗΤΕΙΑ:Επιστροφή στο μέλλον (ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ): 26,61% (3.221 ψήφοι)σταυροί υποψηφίων . . .
ΣΗΤΕΙΑ:Επιστροφή στο μέλλον (ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) (κλικ για λεπτομέρειες)
3. ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ (ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ): 17,23% (2.085 ψήφοι)σταυροί υποψηφίων . . .
ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ (ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) (κλικ για λεπτομέρειες)
4. ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ (Πατεράκης Θεόδωρος): 15,09% (1.826 ψήφοι)σταυροί υποψηφίων . . .
ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ (Πατεράκης Θεόδωρος) (κλικ για λεπτομέρειες)
5. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ (ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ): 2,37% (287 ψήφοι)

Post Top Ad

.............