Σχέδιο ανάπτυξης του περιπατητικού τουρισμού στην Κρήτη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Σχέδιο ανάπτυξης του περιπατητικού τουρισμού στην Κρήτη


  Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε τα μονοπάτια των Δήμου Χερσονήσου και Αμαρίου εκπρόσωπος της Ένωσης Κορυφαίων Ευρωπαϊκών Μονοπατιών «Best of Europe». Ο Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε: «Το θέμα αυτό το αντιμετωπίζουμε σφαιρικά και σύντομα θα οργανώσουμε και συναντήσεις εργασίας με εμπλεκόμενους στον εναλλακτικό τουρισμό με ανθρώπους που οργανώνουν πεζοπορίες κ.λπ. για να αποδώσει όσο γίνεται καλύτερα. 


Σκοπός μας δεν είναι να βάλουμε ένα ταμπελάκι στα μονοπάτια που να λέει ότι είναι πιστοποιημένα, αλλά να διαφημίσουμε αυτό που κάνουμε στο εξωτερικό και να προσελκύσουμε κόσμο που ενδιαφέρεται. Σκοπός μας είναι να πιστοποιηθούν τα μονοπάτια με ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να είναι πιο προσιτά στους επισκέπτες. Να πληρούν ευρωπαϊκές προδιαγραφές αφού η πιστοποίηση είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον του εναλλακτικού τουρισμού και τελικά μέσα από αυτή τη διαδικασία να καρποφορήσει μια προσπάθεια για τη βιωσιμότητα του εναλλακτικού τουρισμού». 


Τα μονοπάτια της Κρήτης για να ενταχθούν σε αυτό το δίκτυο, θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στα ολοκληρωμένα μονοπάτια, τα οποία έχουν μήκος περίπου 50 χλμ. και μέσα σε αυτά θα περιλαμβάνονται διάφορες φυσιολατρικές και θεματικές δραστηριότητες. Ενώ θα υπάρχουν και τα βραχέα μονοπάτια που θα αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για οικογενειακούς περιπάτους, έχοντας μήκος από 2 ως 10 χλμ. 

  Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr.


Post Top Ad

.............