Πλημυρισε η πολη της Σητειας εκκληση για ιδιαιτερη προσοχη στις μετακινησεις απο τον αντιδημαρχο Νικο Κοζυρακη. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Πλημυρισε η πολη της Σητειας εκκληση για ιδιαιτερη προσοχη στις μετακινησεις απο τον αντιδημαρχο Νικο Κοζυρακη.


Η Βενετια της Κρητης στο ανατολικοτερο ακρο του νησιου λεγεται Σητεια. Οι εντονη βροχοπτωση των τελευταιων 2 ημερων σε συνδυασμο με την υπερχειληση του ποταμου Παντελη δημιουργησαν πλημυρισμενους δρομους τοσο περιφερειακα οσο και εντος της πολης. Στο περιφερειακο δρομο προς Παλαικαστρο η κινηση των οχηματων εχει διακοπει λογω της εντασης του νερου που κατεβαζει ο ποταμος ενω η αστυνομια με κορδελες και προσωπικο απαγορευει την διελευση παρα μονο σε οχηματα 4Χ4. Το φαινομενο αυτο συμφωνα με κατοικους της περιοχης ειναι πρωτογνωρο. Συμφωνα με αναφορες πολιτων κατι παρομοιο αλλα σε μικροτερη κλιμακα ειχε να συμβει απο τι 1984.

Συνομιλησαμε με τον αντιδημαρχο πολιτικης προστασιας δημου Σητειας οπου μας ανεφερε οτι αν και η κοιτη του ποταμου ειχε καθαριστει το πρωτογνωρο κυμα βροχωπτωσεων καταστουσε αδυνατη την αντιμετωπιση του δεδομενο οτι η γη αδυνατη πλεον να αντλησει φις μεγαλες ποσοτητες νερου των τελευταιων μηνων. Απο τις 6.30 το πρωι ολοι οι εργαζομενοι της υπηρεσιας σε συνδυασμο με ιδιωτες εργολαβους που εχουν παραχωρηθει απο την Περιφερεια συμμετεχουν στην αποκατασταση των ζημιων με πρωτο μελλημα την ασφαλεια των πολιτων καθωτι υπαρχουν πλημυρισμενα σπιτια κατολισθησεις και χειμαροι που ελοχευουν κινδυνους.
Μηχανηματα του δημου επιχειρουν στη  περιοχη Λειβαδια να δημιουργησουν χαρακωματα.
Στον Αγιο Σπυριδωνα εχουν πεσει τοιχοι στο Παλαικαστρο εχουν πλημυρισει δρομοι και σπιτια.
Η περιοχη απο Καλο νερο εως Γουδουρα εχει επισης υποστει καταστροφες ενω ο δρομος εχει κλεισει.
Στα Πιλαληματα κατοικοι ανεβηκαν στις ταρατσες των σπιτιων τους για να σωθουν.

Ο κυριος Κοζυρακης με μηνυμα του παρακαλει τον κοσμο να μειωσει τις μετακινησεις του αν δεν συντρεχει σοβαρος λογος ενω θα ζητηθει απο την Περιφερεια να κυρηχθει ο δημος σε κατασταση εκτακτου αναγκης.



















Post Top Ad

.............