Τα οφέλη της επέκτασης του Τhomas Cook Group στη Ρωσία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Τα οφέλη της επέκτασης του Τhomas Cook Group στη Ρωσία


Ο Τhomas Cook Group  ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Ionic Invest για την εξαγορά του Biblio Globus, ενός από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Ρωσία. Η κοινή επιχείρηση, στην οποία ο Thomas Cook προτίθεται να αναλάβει μερίδιο μειοψηφίας 30%, θα δώσει στο Thomas Cook ηγετική θέση σε μια αναπτυσσόμενη αγορά και θα συμβάλει στην περαιτέρω διαφοροποίηση της πελατειακής βάσης του Ομίλου και θα του επιτρέψει να εξασφαλίσει πρόσθετη ικανότητα πτήσης για να στηρίξει το μέλλον ανάπτυξη των υφιστάμενων ρωσικών επιχειρήσεων.


 Η Ionic Invest ανήκει στην Sarpedon Travel,σε  μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης προορισμών (DMC) και μακρόχρονη συνεργάτη του Thomas Cook Group. Ο Biblio Globus επωφελείται από την πρόσβαση σε πτητικές ικανότητες μέσω μιας σταθερής μακροπρόθεσμης εμπορικής σχέσης με τη Rossiya, θυγατρική της Aeroflot. Κατά την απόκτηση της, η υπάρχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα του Thomas Cook, που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, θα επωφεληθεί επίσης από αυτή τη σχέση, ανοίγοντας περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης από το καλοκαίρι του 2019. «Η εξαγορά του Biblio Globus σε συνεργασία με την Ionic Invest δίνει στον Thomas Cook μοναδική ευκαιρία να επεκτείνει την παρουσία του στη Ρωσία και να επωφεληθεί από νέες ευκαιρίες σε μια αναπτυσσόμενη αγορά»,δήλωσε ο Thomas Hohn, επικεφαλής της Continental Europe Source Markets. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η κοινοπραξία θα αποκτήσει το 100% του ταξιδιωτικού πράκτορα του Biblio Globus για αρχικό τίμημα 10 εκατομμυρίων δολαρίων. 


Ο Όμιλος Thomas Cook σκοπεύει να αποκτήσει μερίδιο 30% στην κοινοπραξία έναντι αντιπαροχής ύψους 3 εκατ. δολαρίων, που αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαΐου 2019, με την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθούν ορισμένες προηγούμενες συνθήκες και ότι θα ληφθούν οι συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις. Η υπάρχουσα ομάδα διαχείρισης θα συνεχίσει να συμμετέχει στην επιχείρηση. Περαιτέρω χρηματική αντιπαροχή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί από τις κοινές επιχειρήσεις τον Ιανουάριο του 2020. Υπάρχει επίσης ένα κέρδος που συνδέεται με την επίτευξη  τριετών στόχων λειτουργικού κέρδους. Το συνολικό μέγιστο αντάλλαγμα μετρητών που καταβάλλεται από την επιχείρηση κοινής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής αντιπαροχής, είναι 150 εκατομμύρια δολάρια. 


Η πληρωμή κερδών θα ικανοποιηθεί πλήρως μέσω εσωτερικών ταμειακών ροών από τη νέα επιχείρηση κοινής επιχείρησης. Ο Biblio Globus είναι ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Ρωσία, όπου η αγορά του εξερχόμενου τουρισμού έχει αυξηθεί κατά 15% κατά μέσο όρο τα τελευταία τρία χρόνια. Τα ακαθάριστα περιουσιακά στοιχεία του Biblio Globus  αναμένεται να είναι £ 40 εκατομμύρια και τα κέρδη προ φόρων στους δώδεκα μήνες έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 αναμένεται να είναι £ 12 εκατομμύρια.

Πηγή:  money-tourism.gr

Post Top Ad

.............