Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Με κάθε ιερότητα και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Γέροντα Πριγκηποννήσων Δημήτριο, Γερμανίας Αυγουστίνο, Τρανουπόλεως Γερμανό, Τορόντο Σωτήριο, Ανέων Μακάριο, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, Γάνου και Χώρας Αμφιλόχιο, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό, Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνο και Σύμης Χρυσόστομο. Κατά τη διάρκειά της,  ο Παναγιώτατος χειροτόνησε στο βαθμό του διακόνου τον υποδιάκονο Δημήτριο Νικηφόρο, νομικό και θεολόγο, δίνοντας του το όνομα Αέτιος.
Στην ομιλία του, πριν από τη χειροτονία του νέου κληρικού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε την τιμή και τη μεγάλη ευθύνη με τις οποίες συνδέεται η ένταξή του στον Ιερό Κλήρο της Μητρός Εκκλησίας και τη σπουδαιότητα που θα έχει για τη διακονία του η ειδίκευσή του στο Κανονικό Δίκαιο.

ΣΤΗΝ Ο.Α.Κ.
Εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, πραγματοποιήθηκε και στην ΟΑΚ, στο Κολυμπάρι.
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γωνιάς, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου έγινε λιτάνευση των ιερών εικόνων κατά την συνήθη τάξιν της Εορτής, και ακολούθησε η καθιερωμένη επίσημη εορτή του Ιδρύματος, με ομιλητή  τον Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ.
H εορτή αυτή του Ιδρύματος ήταν για όλους μία ευκαιρία προβληματισμού για το μελλοντικό έργο, όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από την παρακαταθήκη των Ιδρυτών του, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Post Top Ad

.............