Έρχεται η“Λευκή” νύχτα την Παρασκευή 8 Μαρτίου στη Σητεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Έρχεται η“Λευκή” νύχτα την Παρασκευή 8 Μαρτίου στη Σητεία


Απόκριες 2019 στην Κρήτη με πλήθος εκδηλώσεων σε κάθε πόλη, χωριό και περιοχή του νησιού. Καρναβάλια, ήθη και έθιμα αναβιώνουν με συμμετοχή της έκαστης τοπικής κοινωνίας .
Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι κρατάει δικαίως τα ηνία του νησιού, ακολουθώντας σε συμμετοχή και φήμη το Καστρινό Καρναβάλι, το Καρναβάλι της Σούδας, των Μαλίων, το Γεραπετρίτικο, του Αρκαλοχωρίου το Γουβιανό και τόσα άλλα.

Εμείς όμως ξεχωρίζουμε και σας παρουσιάζουμε προτείνοντας σας να ζήσετε απο κοντά αγκαλιάζοντας όλο το ( πακέτο ) το Σητειακό καρναβάλι. 3 ιδιαίτερες βραδιές συνθέτουν το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων στο δήμο Σητείας.
Η Λευκή αποκριάτικη νύχτα, Οι μουσική ( οι ) της φωτιάς και βέβαια η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
8, 9, και 10 Μαρτίου ο δήμος Σητείας, ο εμπορικός σύλλογος, ο σύλλογος ξενοδόχων Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, φορείς και σύλλογοι, και βέβαια οι ρομαντικοί και ουσιαστικοί εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους και είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν 3 εκδηλώσεις διαφορετικές παντρεύοντας τους μύθους με το σήμερα.




Η όμορφη πόλη της Σητείας φοράει τα καλά της και υποδέχεται τον κόσμο με εκπτώσεις, μειωμένες τιμές διαμονής, γιορτινή διάθεση και καλή τσικουδιά.
Μπορώ λοιπόν να σας διαβεβαιώσω από πρώτο χέρι ότι χρόνο με τον χρόνο οι καρναβαλιστές μεγαλουργούν ακόμη περισσότερο, με τα άρματα να συναγωνίζονται σε αισθητική και φαντασία, ενώ και ο αριθμός των συμμετεχόντων στις ομάδες αυξάνεται εντυπωσιακά.
Αυτοί που συμμετέχουν στις ομάδες το διασκεδάζουν με την ψυχή τους, επιδεικνύοντας κάθε χορευτική φιγούρα που τους έρχεται στο μυαλό, ενώ όλο το στήσιμο της παρέλασης επιτρέπει στους θεατές κάθε ηλικίας να συμμετέχουν ενεργά στο κέφι επίσης με μπόλικο χορό.





Post Top Ad

.............