Μαθητικό φεστιβάλ για το προσφυγικό την Πέμπτη 21 Μαρτίου στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Μαθητικό φεστιβάλ για το προσφυγικό την Πέμπτη 21 Μαρτίου στα Χανιά

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τις 10.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. με αφορμή την ημέρα ποίησης ενώ αύριο οργανώνονται στα Χανιά διάφορες εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με συνεργαζόμενους φορείς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την 21 Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα ποίησης και κατά του ρατσισμού, μαθητές και μαθήτριες από 5 σχολεία των Χανίων, συναντιούνται δημιουργικά για να παρουσιάσουν τη δική τους ματιά για το προσφυγικό ζήτημα.
Συμμετέχουν τα σχολεία:  Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, Γενικό Λύκειο Αλικιανού, Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Χανίων.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο μεταξύ, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, διοργανώνει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίω στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου (οδ. Αντ. Γιάνναρη 2, Χανιά), αύριο στις 7 το απόγευμα
•Εκδήλωση, μουσική-ποιητική συνομιλία, διοργανώνουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αύριο στις 8 το βράδυ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, στο Νεώριο Μόρο.
•Εκδήλωση ς με τιμώμενο ποιητή τον Αντώνη Φωστιέρη θα γίνει στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα.
Θα προηγηθεί η βράβευση των μαθητών και μαθητριών, που διακρίθηκαν στον 35ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων.
•Στο μεταξύ, οι παραμυθάδες της πόλης των Χανίων, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, διοργανώνουν την Τετάρτη από τις 5.30 μ.μ., στο ΚΑΜ, έναν μαραθώνιο αφηγήσεων.

Post Top Ad

.............