Ντοκιμαντέρ «Solomos»: Από την Κρήτη σε Διεθνή Φεστιβάλ σε Ελλάδα και Αμερική - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ντοκιμαντέρ «Solomos»: Από την Κρήτη σε Διεθνή Φεστιβάλ σε Ελλάδα και Αμερική

Σε δυο Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ συμμετέχει το νέο ντοκιμαντέρ «Solomos» της Βίκης Αρβελάκη. Η ταινία κάνει Ελληνική πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην νέα κατηγορία Platform, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 17:30.
H Αμερικανική Πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στο επίσημο πρόγραμμα του 16oυ Big Sky Documentary Film Festival στην πολιτεία Μοντάνα, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.


Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ
Ο Σολωμός εργαζόταν παλιά στην πόλη ως πλανόδιος λαχειοπώλης. Μοιάζει αλλιώτικος, αόρατος, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και εφορία και αν κάτσεις δίπλα του, θα ρωτήσει αν είσαι καλά, αν θες τσιγάρο. Αδιαφορεί για τα ακριβά ρούχα και τα αρώματα. Ο Σολωμός, με καταγωγή από την Κύπρο, μιλάει τέσσερις γλώσσες, διαβάζει κάθε μέρα εφημερίδα, απευθύνεται συνήθως στον πληθυντικό αριθμό, και όσο διακριτικά μοιράζεται την πόλη με όσους δεν έχουν στέγη, τόσο αδιάκριτα παρατηρεί τα άστρα και τα πουλιά του ουρανού κάθε βράδυ.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βίκη Αρβελάκη
Κάμερα: Σταύρος Παπαδημητρίου | Δημήτρης Κυριακάκης
Μοντάζ: Βίκη Αρβελάκη | Μιχάλης Μπούχλης
Μουσική: SOCIAL WASTE
Επιμέλεια Παραγωγής: Χρύσα Καπαγιωρίδου
DCP Transfer: Γιάννης Γιαννικάκης
Διάρκεια: 10 λεπτά
Έτος Παραγωγής: 2019

Φιλμογραφία Β. Αρβελάκη
• Στα σκοτεινά στην Κρήτη (2016) /| Υποψήφιο για καλύτερο ντοκιμαντέρ για το 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (βραβεία ΙΡΙΣ).
• Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς, Κακόπετρος 27 Αυγούστου 1944 (2018, σκηνοθεσία μαζί με τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη).
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης. Τα τελευταία 22 χρόνια γιορτάζει την τέχνη του ντοκιμαντέρ μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, παράλληλων εκδηλώσεων - masterclasses, συζητήσεων και συνεδρίων, προσελκύοντας περισσότερους από 80.000 θεατές και επισκέπτες κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου. Διεξάγεται 1-10 Μαρτίου 2019.
Το Βig Sky Documentary Film Festival αποτελεί τμήμα του οργανισμού Big Sky Film Institute. Κρυμμένο στην καρδιά των βουνών της Μοντάνα, της 4ης μεγαλύτερης πολιτείας της Αμερικής με πληθυσμό σχεδόν 1 εκατομ. κατοίκους, το Big Sky Film Institute καλλιεργεί και προάγει ταινίες ντοκιμαντέρ που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας, τον πολιτισμό μας, τη νεολαία μας και τους εαυτούς μας. Η αποστολή του BSFI είναι να γιορτάσει και να προωθήσει την τέχνη του κινηματογράφου και να ενθαρρύνει την παιδεία, ενισχύοντας την κατανόηση και την εκτίμηση για τα ντοκιμαντέρ. Σημαντικά προγράμματα περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Big Sky, τη σειρά Big Sky Film και το DocShop. Διεξάγεται 15-24 Φεβρουαρίου 2019.

Post Top Ad

.............