Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Τετάρτη, συγκεκριμένα σχολεία της Κρήτης. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Τετάρτη, συγκεκριμένα σχολεία της Κρήτης.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Τετάρτη, συγκεκριμένα σχολεία της Κρήτης.

Μπορεί η έντονη κακοκαιρία «Ωκεανίς» να απομακρύνεται από το νησί, όμως οι συνέπειές της είναι εμφανείς σχεδόν σε όλη την Κρήτη και ιδίως στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης.

Για το λόγο αυτό, οι Δήμοι Πλατανιά, Ρεθύμνης και Αμαρίου αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων:



Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πλατανιά
Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρίου
5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου
4ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνης
Δημοτικό Σχολείο Αρμένων
Νηπιαγωγείο Αρμένων
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αμαρίου:

«Ο Δήμος Αμαρίου αποφασίζει τη διακοπή μαθημάτων στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατεί στο Δήμο προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα κατά τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.»

Ενώ, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης αναφέρει:

«Αποφασίζουμε, για αύριο ημέρα Τετάρτη, το κλείσιμο των σχολείων για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου προκειμένου  να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο καθώς και να αποκατασταθεί η  εν γένει λειτουργία των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.»

Ανοιχτά όλα τα σχολεία στο Δήμο Χανίων

«Τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ενημέρωσε εκτενώς σήμερα, Τρίτη 26/2/2019, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης, αναφορικά με την κατάσταση, που επικρατεί στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, και την προσβασιμότητα σε αυτές, έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή μας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαρδάκης υπήρξε πολύ καλή συνεργασία τόσο με τους Διευθυντές όσο και με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, οι οποίοι έλεγξαν, έπειτα από σχετική εντολή του Δημάρχου Χανίων τα κτίρια για τυχόν ζημιές και ενημέρωσαν άμεσα για την αποκατάστασή τους.

Κύριο μέλημα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ήταν η αποκατάσταση των επειγόντων ζητημάτων, προκειμένου αύριο, Τετάρτη 27/2/2019, όλες οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν κανονικά».

Post Top Ad

.............