Την πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “Καζαντζάκης” προβάλει σήμερα Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στα Ανώγεια, η Ομάδα Φίλων Κινηματογράφου… - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Την πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “Καζαντζάκης” προβάλει σήμερα Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στα Ανώγεια, η Ομάδα Φίλων Κινηματογράφου…

Την πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “Καζαντζάκης” για τον σπουδαίο Κρητικό συγγραφέα, θα προβάλει στα Ανώγεια το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου η “Ομάδα Φίλων Κινηματογράφου. Η προβολή θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μανόλης Κεφαλογιάννης” της Τράπεζας Πειραιώς. Θα προηγηθεί στις 4.30 μ.μ η προβολή της ταινίας ” Γουίνι” για τους μικρούς φίλους.

4.30 μ.μ: Κρίστοφερ και Γουίνι, παραγωγής 2018.Ο ενήλικας Κρίστοφερ δουλεύει συνέχεια, πληρώνεται λίγο και το επαγγελματικό του μέλλον είναι αβέβαιο. Έχει δική του οικογένεια, αλλά εργάζεται τόσο πολύ που έχει ελάχιστο χρόνο για τη γυναίκα και την κόρη του. Έχει ξεχάσει την ειδυλλιακή παιδική του ηλικία, την οποία πέρασε παρέα με ένα λούτρινο αρκουδάκι που λάτρευε το μέλι και όλους τους φίλους του.Όταν όμως ο Γουίνι, ταλαιπωρημένος από χρόνια παιχνιδιού και αγκαλιάς, τον ξαναβρίσκει, η φιλία τους αναθερμαίνεται, θυμίζοντας στον Κρίστοφερ τις ατελείωτες ημέρες παιδικής ανεμελιάς που χαρακτήρισαν την πρώιμη ζωή του, όταν το να μην κάνεις τίποτα ήταν το καλύτερο πράγμα απ’ όλα.
7.30 μ.μ:”Καζαντζάκης”, του Γιάννη Σμαραγδή, παραγωγής 2018.Διαβάζοντας στη σύζυγό του Ελένη την αυτοβιογραφική «Αναφορά στον Γκρέκο» που έχει σχεδόν ολοκληρώσει, ο Νίκος Καζαντζάκης αναπολεί την πολυτάραχη ζωή του.Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα και οικουμενικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ. Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

Post Top Ad

.............