Μενέλαος Μποκέας - Απαιτείται διαφάνεια, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Μενέλαος Μποκέας - Απαιτείται διαφάνεια, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα!

Θα ήταν ευχής έργον να δουν, επιτέλους, οι δημότες του Μαλεβιζίου μια μικρή ανακούφιση από τις χρόνιες αδικίες, που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜ, σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής κρίσης. Ούτως ή άλλως, το υψηλό κόστος των τελών ύδρευσης οφείλεται στη δική της πάγια κακοδιαχείριση. Δυστυχώς, όμως, η ανακοίνωση περί συλλήβδην μείωσης κατά 20% των τελών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, είναι ένα φθηνό μικροπολιτικό παιχνίδι στην πλάτη των δημοτών.


 Η Δημοτική Αρχή σκοπίμως ψεύδεται. Ξέχασε να διευκρινίσει ότι, χωρίς τον απαραίτητο οικονομοτεχνικό σχεδιασμό, δημιουργεί σκοπίμως ελλείμματα, που μετακυλύουν το βάρος του 20% στους ίδιους δημότες για την επόμενη χρονιά.  Την ίδια στιγμή βέβαια ετοιμάζεται να αυξήσει τα τιμολόγια που αφορούν στην αποχέτευση σε όσες περιοχές λειτουργούν μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, όπως για παράδειγμα οι νέες μονάδες Κρουσώνα και Μονής Κεραμουτσίου! (Αναφέρεται ρητά στη 290/2018 απόφαση προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΜ για το 2019).
Αρκετά με τα προεκλογικά πυροτεχνήματα και το σχεδιασμό στο πόδι! Οι δημότες έχουν ανάγκη από χαμηλότερα τέλη σε μόνιμη, δικαιότερη, σταθερή και κυρίως βιώσιμη βάση! Αυτό που, δυστυχώς, επιλέγει η Δημοτική Αρχή είναι, αντί για σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική, να ρίχνει στάχτη στα μάτια των ήδη υπερφορτωμένων με τέλη δημοτών, με αδιαφανή και ευκαιριακά τεχνάσματα. Αγωνιούν και βιάζονται τόσο, που δεν κράτησαν έστω τους τύπους της κείμενης νομοθεσίας.
Επιτέλους, η Δημοτική Αρχή ας βρεθεί προ των ευθυνών της κι ας μας απαντήσει:
·         Πού είναι η αναγκαία εκ του νόμου τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική μελέτη, η νέα απόφαση της ΔΕΥΑΜ περί αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής, η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και η έγκριση νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;
·         Πού είναι η συμπερίληψη στον προϋπολογισμό της επιχείρησης που συντάχθηκε ισοσκελισμένος μόλις τον περασμένο μήνα; Με το τρέχον οικονομικό έτος να έχει ξεκινήσει δημιουργούνται ελλείμματα, κατά παραδοχή του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Σαββάκη: «η απώλεια εσόδων της επιχείρησης αναμένεται να είναι 230.000 – 300.000€» (ρεπορτάζ του Maleviziotis.gr, 18/01/2019). Πότε πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο;
 Πρόκειται για τον ύψιστο βαθμό αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και υποκρισίας!
Δε μας εκπλήσσει, λοιπόν, που ο Δήμαρχος επαίρεται για «απορροφητικότητα πόρων» όταν τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές της  ΔΕΥΑΜ προς τρίτους. Τα χρέη δηλαδή που δημιούργησε, ο ίδιος και το κλειστό επιτελείο του,τα θεωρεί «ανάπτυξη» και «απορρόφηση κονδυλίων».  Γι’ αυτό, ως κερασάκι της «ανάπτυξης», δημιουργεί νέα ελλείμματα στη ΔΕΥΑΜ, δήθεν ανακουφίζοντας τους δημότες, που στην ουσία θα κληθούν να τα επωμιστούν ξανά στο επόμενο έτος. Αντί να αναλογιστούν την ευθύνη τους, που οδήγησε τη ΔΕΥΑΜ στο χείλος της χρεωκοπίας, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό.
Επιτέλους, ας σοβαρευτούν! Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ δεν είναι τσιφλίκια! Ας μην υποτιμούν την κρίση των δημοτών!

Μενέλαος Μποκέας
Υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Post Top Ad

.............