Η Θεατρική Παράσταση «Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά» το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Η Θεατρική Παράσταση «Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά» το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο

Θεατρική Παράσταση για μικρούς και μεγάλους, από την «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ»,
«Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά».
(από το βιβλίο του Ανθολογίου «Το δελφίνι» της Α΄ και της Β΄ Δημοτικού)

Η «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ», στην 39η καλλιτεχνική δημιουργία της, αξιοποιεί θεατρικά ένα ξεχωριστό παραμύθι από το Ανθολόγιο των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και στήνει μια παράσταση για θεατές όλων των βαθμίδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ευαισθησία, υψηλή αισθητική και παιδαγωγική αξία.

«Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά», στοιχεία της ανόθευτης φύσης, συνδιαλέγονται με τη λαϊκή μας παράδοση, τα ήθη και τις συνήθειες μιας άλλης εποχής, επικεντρώνοντας την ενέργειά τους στην επικράτηση του καλού έναντι του σκοτεινού και του χθόνιου, με γεωγραφικό προσδιορισμό τη Μικρά Ασία. 


Μια χειροποίητη παράσταση συνόλου που συνδυάζει το θέατρο του δημιουργού με το θέατρο σκιών, την πρωτότυπη μουσική με τον ανατολίτικο ήχο –γραμμένη ειδικά για τη θεατρική εκδοχή του λαϊκού παραμυθιού, τα περίτεχνα κοστούμια που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους και τις εμπνευσμένες φιγούρες που μαγεύουν το βλέμμα, επιτρέποντας στη φαντασία του παιδιού να ενεργοποιηθεί και να ξαναβρεί –έστω πρόσκαιρα-τη θέση που της αρμόζει στη φρενήρη εποχή των εικόνων με την ψηφιακή τεχνολογία. 

Το παραμύθι «Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά» ανεβαίνει για πρώτη φορά από επαγγελματικό θίασο με καλλιτέχνες της Κρήτης.

Η παράστασή μας έρχεται στη Στέγη του Συλλόγου Αλατσατιανων Νομού Ηρακλείου, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018. Ώρα έναρξης 19,00 

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης (χωρίς διάλειμμα): 45 λεπτά

Μετά το πέρας της παράστασης ακολουθεί προαιρετικά ολιγόλεπτη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με θεατρικό παιχνίδι επάνω στους βασικούς δραματουργικούς άξονες του παραμυθιού.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - θεατρική προσαρμογή - αφήγηση: Δημήτρης Φοινίτσης

Πρωτότυπη μουσική: Κωστής Μακάκης

Φιγούρες θεάτρου σκιών: Αντώνης Κοσμαδάκης

Προσωπεία - κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Επιμέλεια κίνησης: Μικαέλα Κεφαλογιάννη

Παραγωγή: stravaganti NUOVI


Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καλιακάκη, Κωνσταντία Σμαριανάκη, Αλεξάνδρα Τζουανάκη

Ηχογραφημένη πρωτότυπη μουσική από τους οργανοπαίκτες: Κωστή Μακάκη (βιολί), Βαγγέλη Συλιγάρδο (κιθάρα), Μανώλη Τζανάκη (ούτι)



ΟΜΑΔΑ προΤΑΣΗ
Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2005 από επαγγελματίες του θεάτρου. Όραμα της να «προτείνει» το νέο, το δημιουργικά ουσιώδες, το διαφορετικό, το «άλλο» στην τέχνη του θεάτρου και των λοιπών παραστατικών τεχνών μέσω ενός γόνιμου διαλόγου της τέχνης και του ανθρώπου, σχηματίζοντας συνάμα μια «τάση» στην έκφραση∙ ριζοσπαστική, ελεύθερη, αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό την οποία και επιθυμεί σταδιακά να διαμορφώσει, κατά τη διάρκεια της πορείας της στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας αλλά και πέρα από αυτήν. 

Ο μινιμαλισμός και η αφαίρεση είναι τα κυριότερα ρεύματα που τροφοδοτούν καλλιτεχνικά το σχήμα. Τα κλασσικά έργα αλλά και η νέα γραφή, τα καινούργια -ιδιαίτερης τεχνοτροπίας- κείμενα αποτελούν τις πρώτες ύλες για έμπνευση και δημιουργία σε χώρους, κυρίως, μη θεατρικούς. Η ανατρεπτική «ιδέα» προσδιορίζει πρώτιστα το σκηνικό ύφος και την γενικότερη αισθητική της. Η Ομάδα δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. «Αυτοχρηματοδοτείται», ωστόσο, από την ανεξάντλητη δεξαμενή της φαντασίας και τη ζωογόνα ανάγκη για πειραματισμό και καλλιτεχνική έκφραση. Το καλλιτεχνικό έργο της Ομάδας -εκτός Αθηνών- έχει, ως τώρα, παρουσιαστεί σε: Άρτα, Γαύδο, Δελφούς, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κω, Λαμία, Λέρο, Νάξο, Ναύπλιο, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σητεία, Φλώρινα, Χανιά.


Η Θεατρική Παράσταση «Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά» το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο

Post Top Ad

.............