Αντίθετη στην έγκριση νέου Κανονισμού Λειτουργίας για την ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου η Διοίκηση του (Σ.Ε.Β.Π.Η.) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Αντίθετη στην έγκριση νέου Κανονισμού Λειτουργίας για την ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου η Διοίκηση του (Σ.Ε.Β.Π.Η.)

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην μονομερή έγκριση νέου Κανονισμού Λειτουργίας για την ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου εκδήλωσε η Διοίκηση του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Β.Π.Η.) σε συνάντηση με τους Βουλευτές Ηρακλείου που έλαβε χώρα στην Βιομηχανική Περιοχή, την  Παρασκευή 9/11/2018. 





Σύμφωνα με την Διοίκηση του Σ.Ε.Β.Π.Η. έχει ήδη συνταχθεί σχέδιο

νέου Κανονισμού Λειτουργίας από τον Φορέα Διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής, την  ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Α.Ε., το οποίο θα προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για να  εγκριθεί με Υπουργική Απόφαση. 

Ο νέος αυτός Κανονισμός προσαυξάνει σημαντικά τις

οικονομικές επιβαρύνσεις για κοινόχρηστες και άλλες δαπάνες σε βάρος των επιχειρήσεων, η  πλειοψηφία των οποίων παλεύει για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και την υφιστάμενη  
υπερφορολόγηση. Εκτός όμως από την αύξηση των οικονομικών υποχρεώσεων, με το νέο  
Κανονισμό επέρχεται απώλεια και άλλων δικαιωμάτων του υφιστάμενου Κανονισμού, τα οποία  
είχαν αποτελέσει και το κίνητρο για την εγκατάσταση των επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ. είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένουν την στήριξη της πολιτείας και μέτρα ενίσχυσης για την επιβίωσή τους και όχι άλλες επιβαρύνσεις. 

Οι παριστάμενοι Βουλευτές (κ.κ. Ηγουμενίδης, Μιχελογιαννάκης, Αυγενάκης, Δανέλλης και ο εκπρόσωπος του κ. Βαρδάκη) ομόφωνα εκδήλωσαν την στήριξη τους στο αίτημα των επιχειρήσεων να μην προωθηθεί μονομερώς ο νέος Κανονισμός χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, η οποία θα καταλήξει σε ένα νέο εξισορροπημένο κείμενο.
Συμφωνήθηκε μάλιστα να γίνει συνάντηση παρουσία όλων με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Στέργιο Πιτσιόρλα για να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου εξέφρασε τις 
ευχαριστίες του στους Βουλευτές για την παρουσία τους στην συνάντηση και την ανεπιφύλακτη και ομόφωνη συνδρομή τους στο αίτημα του Συνδέσμου.

Post Top Ad

.............