Με το ΔΣ στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου. συναντήθηκε ο δήμαρχος Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Με το ΔΣ στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου. συναντήθηκε ο δήμαρχος Σητείας

Το ΔΣ των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου αποτελούμενο από τους   κ.κ. Λουμπουνάκη Αντ., Χατζηνικολάκη Γ., Καταπότη Γ. και Βενιαμάκη Στεφ. επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη Θοδωρή.
   Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου για θέματα του ΑΗΣ. Από την πλευρά των εργαζομένων εκφράστηκε η ανησυχία και ο προβληματισμός τους για το μέλλον του ΑΗΣ, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα με βάση τα οποία από το 2020 και έπειτα η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη, ευθυγραμμισμένη με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία, να εκσυγχρονίσει τις ενεργειακές της υποδομές. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβληθούν στη χώρα μας μεγάλα πρόστιμα.
   Με βάση τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα θα πρέπει να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός από τη ΔΕΗ που να αφορά στο μέλλον των μονάδων ΑΗΣ στην Κρήτη σε συνδυασμό με τη μικρή και μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική και την Πελοπόννησο.
   Κατά την άποψη των εργαζομένων, με την οποία συμφώνησε ο Δήμαρχος, θα πρέπει ο όποιος σχεδιασμός να εξασφαλίζει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στους ΑΗΣ της Κρήτης. Αυτό είναι δυνατόν να γίνει, εάν έγκαιρα η ΔΕΗ προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εκσυγχρονισμού των μονάδων της Κρήτης.
   Επίσης, ο Δήμαρχος ανέλαβε την υποχρέωση να ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού μας και τους αρμόδιους στα ανώτερα κλιμάκια της ΔΕΗ για τους προβληματισμούς που υπάρχουν για το μέλλον του ΑΗΣ και τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περιοχή σε περίπτωση που δεν εκσυγχρονιστεί άμεσα ο ΑΗΣ Αθερινόλακκου.
   Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επαφή και αλληλοενημέρωση των εργαζομένων με τη Δημοτική Αρχή, ούτως ώστε παρεμβαίνοντας στους αρμόδιους φορείς, να παρασχεθεί πλήρης ενημέρωση για το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης διασφαλίζοντας συγχρόνως τους εργαζόμενους.   

Post Top Ad

.............