Μια θέση για πόσους... στον δήμο Μαλεβιζίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Μια θέση για πόσους... στον δήμο Μαλεβιζίου


 Αυτοδιοικητικές εκλογές ( με την μορφή που τελικά θα έχουν ) με το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής –Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ  το λεγόμενο πρόγραμμα  ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι

Τώρα το πόσο θα ισχύσει και θα πετύχει ένας θεσμός που υποβαστάζεται και υπολειτουργεί, δεδομένο ότι εξαρτάτε απο την κεντρική πολιτική σκηνή, τόσο απο πόρους, όσο και απο αποφάσεις θα φανεί στην πορεία και στην πλάτη της κοινωνίας.
Απο περιοχή σε περιοχή οι ανάγκες της κοινωνίας διαφέρουν, κοινός παρανομαστής όμως είναι η ανάγκη καλύτερης ποιότητας ζωής και ασφαλούς διαβίωσης.

Εν αναμονή των αλλαγών στο εκλογικό σύστημα με το οποίο λοιπόν θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται οι σημερινές δημοτικές παρατάξεις και όσες ακόμα γεννηθούν, oι οποίες ωστόσο έχουν αρχίσει ήδη τις ζυμώσεις με βάση όσα έχουν διαρρεύσει για την επικρατούσα αντίληψη περί εφαρμογής της απλής αναλογικής.
Στον δήμο Μαλεβιζίου οι πολιτικές ζυμώσεις, οι συμμαχίες, οι αποπομπές, και οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει.
Πολιτικές βόλτες στα χωριά του δήμου, τσικουδιές, χαμόγελα και αγωνία εναλλάσσονται, μαζί με υποσχέσεις κοινών συμμαχιών αλλά και με οργασμό έργων και κονδυλίων που ξάφνου άνοιξαν το πανέρι.
Ψίθυροι, επιβεβαιώσεις, και προσεκτικές κινήσεις μαρτυρούν ότι βρισκόμαστε στην αρχή της προεκλογικής μάχης.
Δεν ξέρω τελικά έαν αυτές οι εκλογές όπως έλεγε και ο αείμνηστος Διονύσης Παπαγιανόπουλος στην ελληνική ταινία ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ  θα είναι βουβές, με όλη την μετέπειτα γνωστή εξέλιξη του σεναρίου, αλλά πρός το παρόν η αύρα του δημοτικού στίβου στον δήμο Μαλεβιζίου είναι όπως ξεκίνησε ο πρώτος Κινηματογράφος στην ζωή μας, δηλαδή  ΒΟΥΒΟΣ και με ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.


Μέχρι σήμερα, αυτοί που έχουν δηλώσει πως θα είναι σίγουρα υποψήφιοι είναι ο νύν Δήμαρχος κ Κώστας Μαμουλάκης και ο κ. Σπύρος Καλλέργης.

Πρόθεσή όμως να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές εξέφρασε πριν από λίγο καιρό και ο κ. Μενέλαος Μποκέας, ο οποίος υποστηρίζεται απο το κίνημα αλλαγής.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου κύριος Μανόλης Γενναράκης πρός το παρόν έχει απαντήσει σε δημοσιεύματα τοπικού site ότι θα πάρει οποιαδήποτε απόφαση μέσα απο διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν απο την παράταξή του «Ελεύθεροι Πολίτες» όπου θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις.


Έως τον Μάιο του 2019 όπου θα  πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές έχουμε ακόμα δρόμο, για να δούμε την δυναμική των ισχυόντων υποψηφίων, αλλά και την γέννηση νέων φορέων και προσώπων.

Υ.Γ... Επειδή η κάλπη είναι γένους θηλυκού και επειδή οι ζυμώσεις έπονται ας αναμένουμε όλοι μας τις εξελίξεις.


Post Top Ad

.............