Μια θέση... για πόσους στον δήμο Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Μια θέση... για πόσους στον δήμο Σητείας

Οι φωτιές που άναψαν πρίν απο 4 μήνες και έκαψαν χορτολιβαδικές εκτάσεις και όχι μόνο στα βουνά της επαρχίας Σητείας ευτυχώς έσβησαν. 
2 ημέρες συνεχής προσπάθειας θεσμικών... και εθελοντών... καταπολέμησαν το πύρινο μέτωπο που με κάποιο χέρι ή με κάποιο αστάθμητο παράγοντα φούντωσε.

Οι πολιτικές φωτιές όμως εξακολουθούν να μαίνονται όσο οι ( εμπρηστές ) κινούνται ανεξέλεγκτα, μεμονωμένα και πολλές φορές αυταρχικά.
Γράφαμε το προηγούμενο διάστημα σε σχετικό μας άρθρο για πολιτικές ζυμώσεις και για προβληματισμούς που γεννιόνται και καλλιεργούνται στα δημοτικά αλλά και στα καθημερινά της επαρχίας Σητείας, αναζητώντας το όραμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο μεθαύριο στον δήμο Σητείας, και ένα παραπάνω με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.



Η σημερινή δημοτική αρχή μετρά ήδη στις πλάτες της 7 χρόνια στο τιμόνι του δήμου και συνεχίζει το έργο της έως και το τέλος της θητείας της, με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων και την δημιουργία συνθηκών ευημερίας και προόδου, η οποία πρέπει να είναι πολυδιάστατη ώστε η οικονομική ανάπτυξη να συνυπάρχει και να αλληλοσυμπληρώνεται με την πνευματική και πολιτιστική πρόοδο και ακμή. 

Πολίτες ψηφοφόροι, αλλά και πολίτες που δεν υπήρξαν ψηφοφόροι αγκαλιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Εδώ και καιρό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης με εμφανή την αμηχανία και πολιτική δυσκολία στο λόγο του, έκανε δεκτή την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν  με σύστημα απλής αναλογικής, μαζί με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.
Υποστήριξε μάλιστα ότι έκανε δεκτή την τροπολογία για να μην συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019 ( δεδομένο ότι δεν θα γίνουν νωρίτερα ) παραπέμποντας σε ολοκλήρωση της πλήρους θητείας της κυβέρνησης
Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, είπε χαρακτηριστικά: «Αποσυσχετίζονται από τις ευρωεκλογές οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν και θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της ΝΔ ζουν και κινούνται υπό καθεστώς απόλυτου πολιτικού τρόμου, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας - Τα σενάρια της «δεξιάς παρένθεσης», η απλή αναλογική και ο ρόλος της Φώφης Γεννηματά 
Τα επιτελεία των δυο κομμάτων βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό. Κοιτώντας πίσω από τις «λέξεις» και πίσω από τα μηνύματα που έστειλαν Τσίπρας και Μητσοτάκης από την 83η ΔΕΘ, προκύπτουν ορισμένα σημαντικά συμπεράσματα. 
Η τυπική έξοδος από το τρίτο μνημόνιο (αν και όχι από την πραγματική επιτροπεία) ήταν το ελάχιστο πολιτικό όριο που εξαρχής είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας για την ημερομηνία των εκλογών.
Για τον πρωθυπουργό, όπως και συνολικά για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ισοδυναμούσε με ηρωική έξοδο και μάλιστα χωρίς καν τη δυνατότητα να πουn ότι πέτυχαν αυτό που δεν κατάφεραν τα «παλαιά κόμματα».
Όμως, πλέον έχουμε μπει στην τροχιά των εκλογών και η κυβέρνηση καλείται να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά των διαφορετικών επιλογών.
Είναι προφανές ότι εάν μπορούσε η κυβέρνηση θα εξαντλούσε την τετραετία, για να μπορέσει να επενδύσει στο αφήγημα του τέλους των μνημονίων, να εκμεταλλευτεί το θετικό αντίκτυπο στο εκλογικό σώμα των «παροχών» που έχει εξαγγείλει, να οικειοποιηθεί εκλογικά την όποια επιστροφή στην «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη» και να προλάβει να ανοίξει τη συζήτηση για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις κύρια μέσα από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Όμως, όλα αυτά θα κριθούν σε συγκεκριμένες στιγμές.



Το πάνελ των συζητήσεων και των ζυμώσεων έχει ανοίξει, και το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ  το λεγόμενο πρόγραμμα  ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, έχει πυροδοτήσει θύελλες, συζητήσεις και ανατροπές στα σχέδια συνδυασμών που ανασυγκροτούνται ή γεννιούνται.

Καινούργιοι πολιτικοί φορείς, θα αντιμετωπίσουν παλιά γνώριμα πρόσωπα, που δηλώνουν παρόν, και νέο ανακάτεμα της τράπουλας θα μοιράσει θέσεις και πορείες, αλλάζοντας ανάλογα το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών και τις ισορροπίες.

Συμμαχίες και εξυπηρετήσεις θα παντρευτούν, και θα χωρίσουν ανάλογα τις μέρες και τις νύχτες που έρχονται.

Για τις ανάγκες της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που επικρατεί ( σαν άτυπη προεκλογική περίοδο ) πραγματοποιούμε επαφές τηλεφωνικές αλλά και κατ ιδία συναντήσεις με συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δηλώσουν παρόν στα κοινά του δήμου Σητείας.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με δημοτικούς συμβούλους, με πολίτες, εκπροσώπους συλλόγων, με προέδρους οργανισμών που μας αναλύουν και μας μοιράζονται τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.


ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ



Για τον δήμο Σητείας και συγκεκριμένα πρίν απο τέσσερις περίπου μήνες, παρουσιάσαμε ένα ρεπορτάζ που διεξαχθεί σε περιοχές της επαρχίας και μιλούσε για την γέννηση ενός νέου φορέα με μπροστάρη τον κύριο Χαράλαμπο Λεβεντέρη.
Για χάρη της ιστορίας να αναφέρουμε ότι ο κύριος Λεβεντέρης μας απάντησε αποδέχοντας έμμεσα το ρεπορτάζ ότι θα αναλύσει τις σκέψεις του λίγους μήνες πρίν τις επερχόμενες εκλογές.
Σε τοπική εφημερίδα της Σητείας αντλήσαμε πρίν απο περίπου ένα μήνα την άποψη του αρθρογράφου ( που πιθανόν κάτι ξέρει ) ότι ο κύριος Λεβεντέρης αποσύρεται ώς υποψήφιος απο τον συγκεκριμένο δημοτικό ( αγώνα ).
Αναζητήσαμε τηλεφωνικά τον κύριο Λεβεντέρη, όπου στην ερώτηση μας άν ισχύουν οι φήμες περί αποχώρησης του απο τον εκλογικό στίβο των δημοτικών εκλογών μας απάντησε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στα θέλω του, αλλά με το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ όπου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, πιθανόν θα αποσύρει το ενδιαφέρον του.
Ο κύριος Λεβεντέρης συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι αναμένει τις εξελίξεις στον στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δεδομένο της περιρρέουσας ατμόσφαιρας περί εθνικών εκλογών πρίν την έλευση του 2019.





ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ



Αναζητήσαμε και μιλήσαμε στο τηλέφωνο και με τον κύριο Νίκο Καραμανωλάκη, τον πρώην επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σητείας και ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο πλέον, όπου όπως πάντα με καλή διάθεση σε κάθε επικοινωνία που προσπαθούμε να έχουμε μαζί του, μας απάντησε ότι καθημερινά βρίσκεται κοντά στον πολίτη απο όποιο πόστο και άν χρειαστεί, ( κοινωνικό ή θεσμικό ) ενώ μας ανέφερε ότι θα μας μιλήσει και θα μας παρουσιάσει τις σκέψεις του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Mια πολύ ξεχωριστή περίπτωση ίσως είναι παρουσία του κυρίου Καραμανωλάκη καθότι είναι ίσως από τις  λιγοστές φορές που η προβεβλημένη θέση στον πολιτικό στίβο, δεν αποκτήθηκε μέσω εσωκομματικών διαδρομών. Ο κύριος Καραμανωλάκης κατέκτησε πολύ γρήγορα τη θέση που του αναλογεί στο πολιτικό σκηνικό με 4ετή, δυναμική, μεθοδική και εμπεριστατωμένη θεσμική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Ήταν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, όταν οι συγκυρίες και η ανάγκη αλλαγής των πρωταγωνιστών της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον έφεραν κοντά με την ομάδα της Αντιπολίτευσης. Έκτοτε, στάθηκε απέναντι στα προβλήματα του τόπου και δίπλα στους πολίτες που τα αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο, η καθημερινή τριβή, ανέδειξε γρήγορα τις διαφορές πολιτικής θεώρησης  και ο κύκλος έκλεισε, όταν επέλεξε το μοναχικό μονοπάτι του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου. Στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου, συνέχισε να πρωτοστατεί από το δικό του μετερίζι, αναδεικνύοντας τα προβλήματα εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου. Ασχολήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με  τα μεγάλα- αλλά και τα μικρά – θέματα του τόπου  και σήμερα, το όνομά του, είναι συνυφασμένο με την έννοια της αντιπολίτευσης, ίσως επειδή η φιλοσοφία της ανάδειξης, και αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι καθημερινή του αναζήτηση.

 Προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, το ρίσκο, την αβεβαιότητα και την αγωνία του επιχειρείν. Η πολυετής επαγγελματική του ενασχόληση σε έναν κλάδο με σαφή κοινωνικό χαρακτήρα, ίσως να εξηγεί σε ένα βαθμό και το ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης για προσφορά στον συνάνθρωπο που τον διακατέχει.




Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, δηλώνει  ( παρών στο προσκλητήριο για την επόμενη ημέρα και με αίσθημα ευθύνης καλώ σε κοινή γραμμή πλεύσης όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους με ήθος, εντιμότητα, εργατικότητα ,με ελεύθερο πνεύμα και χωρίς κομματικές η ιδεολογικές αγκυλώσεις. Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αποτέλεσμα εσωτερικής ανάγκης για ανιδιοτελή προσφορά και δυστυχώς οι κομματικές εξαρτήσεις μας χωρίζουν και μας απομακρύνουν από το στόχο που πρέπει να είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη του τόπου μας. Το τεράστιο έλλειμμα ανάπτυξης αλλά και η χείριστη διαχείριση των πραγμάτων από μια κακή και υπό αποδόμηση Δημοτική Αρχή, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμoύ. )

Πιστεύει δε ότι οι πολίτες πρέπει κάποτε να πουν όχι στους επαγγελματίες αιρετούς στη τοπική αυτοδιοίκηση  οι οποίοι τις πιο πολλές φορές λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την επανεκλογή τους. Επίσης ότι πρέπει να θεσπιστεί ανώτατο όριο δυο θητειών διότι η παραμονή στο ίδιο αξίωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αιτία δημιουργίας και διατήρησης ενός  πελατειακού συστήματος που έχει επιφέρει πολλά δεινά στο τρόπο.




ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ



Επικοινωνήσαμε και με τον σημερινό επικεφαλή της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Σητείας της μείζονος αντιπολίτευση του δήμου Σητείας τον κύριο Πέτρο Δημητροπουλάκη, όπου ρωτώντας τον να τοποθετηθεί για την στάση του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές μας απάντησε ότι η αγάπη του για τον τόπο του, τον καθιστά καθημερινά υπεύθυνο πολίτη και άνθρωπο με ανησυχίες, για ένα καλύτερο αύριο αλλά προς το παρόν μας δήλωσε ότι θα περιμένει τις απο κοινού αποφάσεις της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Σητείας όπου θα καταλήξει στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες κινήσεις.

Έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό φυσικά και στο Δήμο μας προεκλογική κινητικότα, εν όψει των μετα από ένα 8μηνο αυτοδιοικητικών εκλογών , αλλά σε μια τραγικά ελλιπή κυρίως πανηγυριώτικη μορφή.  Οι ήδη υποψήφιοι, χωρίς να παραγνωρίζω την αξία του καθενός, εκδηλώνουν  τάσεις αλληλοαπαξίωσης αποφεύγουν κάθε ουσιαστική αντιπαράθεση με την εμμεση ή άμεση επίκληση ως άλλοθι της κυριαρχίας του  δημαρχοκεντρικού μοντέλου απαξιώνοντας έτσι  κάθε έννοια συλλογικής αντίληψης και συνεργατικότητας.
Το ζητούμενο όμως της ενασχόλησης με το δημοτικό γίγνεσθαι εν όψει εκλογών πρέπει να είναι καταρχήν η αποτίμηση του έργου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης χωρίς προσωπικές εμπάθειες και τάσεις πολιτικής ή κοινωνικής αλληλοεξόντωσης.
Η αντιπαραβολή των πριν και μετά από τις προηγούμενες εκλογές λόγων και θέσεων του καθενός σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο, ανεξάρτητα από τη θέση που ετάχθη, η αποτίμηση της δράσης και των έργων του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω.
Θεωρώ αδόκιμη από τη μεν Δημοτική αρχή κάθε προσπάθεια οικειοποίησης της αποκλειστικότητας των όποιων επιτυχιών του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας όπως στην εθελοντική δράση, τα πολιτιστικά, τα βήματα στον τουρισμό κλπ  αλλά και αστοχία μέρους της αντιπολιτευσης στο καταλογισμό της αποκλειστικής ευθύνης στης  Δήμοτική αρχή για κάθε υστέρηση και ανοικτή πληγή του τόπου σε βασικά ζητήματα π.χ. το περιβάλλον, τα έργα υποδομής, τις υπηρεσίες, την αγροτική παραγωγή, την απασχόληση, την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση είναι έννοιες με τις αξία τους η κάθε μια δεν σημαίνει άκριτα ναι σε όλα από τη μια και αντί σε κάθε πρόθεση ή ενέργεια της δημοτικής αρχής από την άλλη. Το νερό, τα σκουπίδια, το περιβάλλον, οι δημοτικές υπηρεσίες , οι υποχρεώσεις του Δήμου προς τον πολίτη, η αναβάθμιση του τόπου δεν έχουν χρώμα ή παράταξη, δεν μπορούν να στηρίζονται απλά στη θέληση τις ικανότητες τις ιδέες και τις αντιλήψεις του όποιου προσώπου ή μιας παράταξης αλλά στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας, συλλογικής δράσης με κοινό στόχο την αναβάθμιση του τόπου, υπάρχουν τα περιθώρια.
Είναι ώριμες πια οι συνθήκες και αναγκαία επιταγή των καιρών να ξεφύγουμε ως τοπική κοινωνία από το παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι, πράσινοι και βένετοι, μαύρο - άσπρο. Να περάσουμε επιτέλους από τον αρχηγοκεντρισμό και την ανάθεση στη συμμετοχή να ενεργοποιήσουμε διαδικασίες αμεσης δημοκρατίας να διεκδικήσουμε την ισοπολιτεία, δεν είναι νωρίς αλλά ούτε και πολύ αργά.
 Και κλείνω με μια επισήμανση προς  τα μέλη  της Δημοτικής αρχής,του Δημοτικό συμβούλιο των Δημοτικών επιτροπών αλλά και κάθε Δημότη: Παρουσιάζεται τελευταία αυξημένη χαλαρότητα στη συμμετοχή.  Όμως η τρέχουσα δημοτική περίοδος και οι υποχρεώσεις μας δεν τελείωσαν.  Έχοντας το μυαλό μας μόνο την επόμενη μέρα, και τη θέση μας σ’αυτήν, ας μη χάσουμε την τρέχουσα όπως την προηγούμενη.
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σητείας



ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ



Μιλήσαμε τόσο τηλεφωνικά όσο και κάτ ιδίαν και με τον πρώην πετυχημένο κατα γενική ομολογία δήμαρχο Σητείας επι σειρά ετών, κύριο Νίκο Κουρουπάκη όπου με πολύ καλή διάθεση συνομίλησε μαζί μας σε πρώτη φάση στο τηλέφωνο, αλλά και σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε εξηγώντας μας ότι δηλώνει παρόν, όπως άλλωστε κάθε μέρα ώς ενεργός πολίτης εδώ και χρόνια, πέρα της θεσμικής αποχώρησης του απο τα ηνία του δήμου.
Με καινοτόμες ιδέες, σωστό πολιτικό λόγο και σθένος πρέπει να βρεθούμε απέναντι σε οριοθετημένες συντεταγμένες που εμπόδιζαν την σωστή και ομαλή καθημερινότητα των πολιτών.
Ο κύριος Κουρουπάκης μας ανέφερε ότι δεν βρέθηκε ποτέ μακριά απο τα προβλήματα του τόπου του, ενώ εδώ και καιρό εισπράττει το ενδιαφέρον και την αγωνία του κόσμου να βρεθεί πιο κοντά στην κεντρική σκηνή των δημοτικών πεπραγμένων.
Συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι έχει να δώσει τόσο απο πλευράς όρεξης, όσο και απο εμπειρίας, πολλά ακόμα στην επαρχία Σητείας με απώτερο σκοπό να ξαναβρεθεί αυτός ο τόπος στην θέση που ανήκει.




Έχουν χαθεί ευκαιρίες, οι οποίες πρέπει να αντληθούν με σωστές πρακτικές.
Υπάρχει μια όμορφη πίεση απο τους πολίτες να δώσω το παρόν ξανά και αυτό λόγω της αποτυχίας της σημερινής δημοτικής αρχής. Συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα τα οποία πάγωσαν λόγο έλλειψης βούλησης, και λανθασμένης διαχείρισης.
Οι καινοτομίες και οι βούληση των πολιτικών αποφάσεων κρατούν την κοινωνία ζωντανή οδηγώντας την πιο μπροστά.
Τα προβλήματα μεγεθύνονται, οι απαιτήσεις του κόσμου μεγαλώνουν. Κι εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις με καλύτερη οργάνωση, με μεγαλύτερη προσπάθεια, με περισσότερη δουλειά, υπάρχουν εμπόδια και δυσλειτουργίες οι οποίες σχετίζονται και με το νομικό πλαίσιο, που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και  με νοοτροπίες του παρελθόντος οι οποίες  πρέπει  να αντιμετωπιστούν και να πάμε σε μία νέα ποιότητα υπηρεσιών και αντιμετώπισης των προβλημάτων. 



ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ



Αναζητήσαμε στο τηλέφωνο όπου και συνομιλήσαμε και τον Περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης κύριο Γιώργο Ζερβάκη, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί στο πάνελ των υποψήφιων μνηστήρων του δήμου.
Ο κύριος Ζερβάκης πολύ ευγενικά όπως πάντα μας απάντησε ότι το ενδιαφέρον του για τα κοινά είναι διαχρονικό, από όποιο πόστο και άν ταχθεί, οι ανάγκες της κοινωνίας και τα προβλήματα της καθημερινότητας τόσο στην Σητεία όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη είναι συνεχή, και αλληλένδετα με το ενδιαφέρον του για και την βοήθεια του στην σύμπραξη της επίλυσης τους.




ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ



Αναζητήσαμε και τον δήμαρχο Σητείας κύριο Θοδωρή Πατεράκη για να μας πεί μια πρώτη κουβέντα όσον αφορά το λεγόμενο πρόγραμμα ( ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι ) αλλά και να μας κάνει μια πρώτη δήλωση για την περιρρέουσα άτυπη προεκλογική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην επαρχία, αλλά και ευρύτερα σε κάθε γωνιά της Χώρας .

Η πρώτη μας προσπάθεια επικοινωνίας με τον δήμαρχο Σητείας ήταν τον Απρίλιο του 2018 αλλά κατέστη αδύνατη. Οι προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κύριο Πατεράκη, συνεχίστηκαν και τελικά πραγματοποιήθηκε τον  ( Ιουλίο του 2018 ) 
Ο δήμαρχος Σητείας μας απάντησε ότι δηλώνει παρόν στην καθημερινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου, και ώς εργάτης... νοιάζεται για το έργο του και μόνο.
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται μας είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει δηλώσεις, και ότι το προεκλογικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί απο ορισμένους εδώ και λίγο καιρό δεν τον αγγίζει. 




... Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι 

Θεσμικά και μόνο και για τις ανάγκες του ρεπορτάζ η δημοκρατική και αντικειμενική μου πολυφωνία με προτρέπει να ακούσω τους πάντες και να φιλοξενώ τις απόψεις όλων των πλευρών, πόσο για τους κατέχοντες την πρώτη θέση. 
( οι οποίοι μάλλον δεν πρέπει να κρίνονται καθότι εκνευρίζονται )

Αυτό δυστυχώς μεταφράζεται απο ορισμένους ώς ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ή ώς ΟΠΑΔΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
Ευτυχώς απο εμάς μεταφράζεται και έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια ώς ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Θεσμικά και μόνο και για τις ανάγκες του ρεπορτάζ αναζητούμε φυσικά πρόσωπα που κατέχουν δημόσιες θέσεις.

Θεσμικά και μόνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ αναζητούμε απαντήσεις και διευκόλυνση της δουλειάς μας.

Θεσμικά και μόνο και για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ( που τις περισσότερες φορές μπορεί να μην κολακεύει - χαιδεύει αυτιά ) βρισκόμαστε ώς είθισται απέναντι στην κάθε εξουσία.

Θεσμικά και μόνο και για τις ανάγκες του ρεπορτάζ αναδεικνύομαι και προβάλουμε θέματα της καθημερινότητας ( και όχι για φυσικούς - προσωπικούς λόγους )

Η κάθε μας προσπάθεια επικοινωνίας δεν έχει να κάνει με την διάθεση παρέας η οποία είναι θεμιτή για όλο τον κόσμο, αλλά αντιθέτως έχει να κάνει με την σωστή ενημέρωση και την ολοκληρωμένη τοποθέτηση όλων των πλευρών.

Για τους επόμενους μήνες που θα καλλιεργηθεί περισσότερο η προεκλογική φιλολογία των υποψηφίων η φωνή τους... θα βρίσκει χώρο για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.




ΑΝΤΩΝΗΣ. Ι. ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Post Top Ad

.............