Τα Ανώγεια τίμησαν μπροστά από το Ηρώο του Έλληνα αγωνιστή στην κατάμεστη πλατεία στο Αρμί, την μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Τα Ανώγεια τίμησαν μπροστά από το Ηρώο του Έλληνα αγωνιστή στην κατάμεστη πλατεία στο Αρμί, την μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940



Η πλατεία στο Αρμί ήταν από νωρίς το πρωί κατάμεστη από κόσμο και κάτω από τον λαμπερό Ανωγειανό ήλιο, όλοι τιμήσαμε σήμερα την επέτειο του “ΟΧΙ” που είπαν όλοι οι Έλληνες την 28η Οκτωβρίου 1940, απέναντι στον φασισμό. Επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και φορέων. Το ιστορικό της ημέρας ανέπτυξε η δασκάλα κα Σταυρούλα Μάγκογλου.



Μπροστά στο μνημείο του Ανωγειανού αγωνιστή, που έχει χαραγμένα όλα τα ονόματα των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους σε κάθε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας, κατατέθηκαν στεφάνια και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος.



Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Δήμου Ανωγείων ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας. Πολλοί μαθητές και μαθήτριες ήταν ντυμένες με κρητικές παραδοσιακές φορεσιές και καταχειροκροτήθηκαν κατά το πέρασμα τους από τον κεντρικό δρόμο των Ανωγείων.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!




Post Top Ad

.............