Η πανήγυρη του Ιερού Ναού των Αγίων Ιωακείμ και Άννης στον «Κιμουργιώτη» Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού των Αγίων Ιωακείμ και Άννης στον «Κιμουργιώτη» Σητείας


Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, εορτή της Συνάξεως των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, το φερώνυμο εξωκκλήσιο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Σητείας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή «Κιμουργιώτης» Αχλαδίων Σητείας και ανηγέρθη από το ζεύγος Ευαγγέλου και Μαρίας Λογκάκη εις μνήμην της μακαριστής θυγατρός τους Άννας. 


Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της λιτανείας πέριξ του ναού και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ενώ στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς προσκυνητές του εορτάζοντος ναού.


Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε στη ζωή των Αγίων δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και πώς υπηρέτησαν το πάνσοφο σχέδιο του Θεού, το οποίο εκούσια υπηρέτησεκαι η Υπεραγία Θεοτόκος, της οποίας το Γενέθλιον γιόρτασε χθες η Εκκλησία μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους δύο δικαίους, σημειώνοντας ότι τα δώρα τους δεν γίνονταν δεκτά στο Ναό λόγω της ατεκνίας τους, όμως οι επίμονες, θερμές και χρόνιες προσευχές τους εισακούσθηκαν από τον Θεό, που με θαυμαστό τρόπο σε προχωρημένη ηλικία τους έδωσε τον ωραιότερο καρπό, τη Θεοτόκο Μαρία.


Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «μετά από κάθε σημαντικό γεγονός που συνδέεται με την έλευση του Υιού του Θεού στον κόσμο για τη σωτηρία του, εορτάζεται η Σύναξη προς τιμήν των προσώπων που συνέργησαν και διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό. Έτσι, σήμερα, την επόμενη ημέρα της πρώτης Θεομητορικής εορτής του νέου εκκλησιαστικού έτους, του Γενεσίου της Θεοτόκου, η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του ζεύγους των Δικαίων Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, επειδή υπήρξαν οι πρόξενοι της παγκόσμιας σωτηρίας με την γέννηση της Παναγίας θυγατέρας τους, η οποία κυοφόρησε στα σπλάχνα Της τον Θεάνθρωπο Λυτρωτή του κόσμου».

Post Top Ad

.............